Jak nastrouhat cuketu na buchtu? Cuketové moučníky jsou dokonale vláčné a nadýchané
Pěstujete-li na zahrádce cukety, moučníky z ní jistě patří k vašim oblíbeným. Ideální jsou z mladých cuket, ale po správné přípravě zužitkujeme i starší kousky. Cuketa těsto zvláční a udrží delší dobu šťavnaté. Poradíme vám, jak ji správně do těsta nastrouhat.
Cuketa je opravdu variabilní zelenina, která se pyšní jemnou a neutrální chutí, díky které je v kuchyni tolik využívaná. Buchty a moučníky z ní připravené jsou nadýchané, vláčné a hotové během chviličky. Sklízíme nejlépe mladé a šťavnaté cukety, které zužitkujeme celé. Cuketu do těsta přidáváme nastrouhanou v syrovém stavu. A jak ji nejlépe nastrouhat?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nastrouhat cuketu do buchet
Cuketové buchty nejčastěji připravujeme podle rychlých hrníčkových receptů, proto jsou bleskové a snadné. Pokud je nesníme ihned, vydrží chutné i několik dní. Před nastrouháním cukety omyjeme a očistíme.
- Mladé cukety není třeba zbavovat slupky ani semen. Pouze odkrojíme tvrdší špičky a stopku. Poté cuketu rozpůlíme.
- Starší a přerostlé cukety zbavíme slupky, rozpůlíme a pomocí lžičky odstraníme tvrdá semena.
- Poté cukety nastrouháme na struhadle najemno, případně nahrubo, pokud chceme cuketu v těstě více cítit.
- Místo struhadla můžeme použít rychlejší kuchyňský robot.
Dále postupujeme podle vybraného receptu. Věříme, že se vám pečení vydaří. Inspirujte se naším vynikajícím cuketovým perníkem:
Komentáře