Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěstujete-li na zahrádce cukety, moučníky z ní jistě patří k vašim oblíbeným. Ideální jsou z mladých cuket, ale po správné přípravě zužitkujeme i starší kousky. Cuketa těsto zvláční a udrží delší dobu šťavnaté. Poradíme vám, jak ji správně do těsta nastrouhat.

Cuketa je opravdu variabilní zelenina, která se pyšní jemnou a neutrální chutí, díky které je v kuchyni tolik využívaná. Buchty a moučníky z ní připravené jsou nadýchané, vláčné a hotové během chviličky. Sklízíme nejlépe mladé a šťavnaté cukety, které zužitkujeme celé. Cuketu do těsta přidáváme nastrouhanou v syrovém stavu. A jak ji nejlépe nastrouhat

Jak nastrouhat cuketu do buchet

Cuketové buchty nejčastěji připravujeme podle rychlých hrníčkových receptů, proto jsou bleskové a snadné. Pokud je nesníme ihned, vydrží chutné i několik dní. Před nastrouháním cukety omyjeme a očistíme

  1. Mladé cukety není třeba zbavovat slupky ani semen. Pouze odkrojíme tvrdší špičky a stopku. Poté cuketu rozpůlíme. 
  2. Starší a přerostlé cukety zbavíme slupky, rozpůlíme a pomocí lžičky odstraníme tvrdá semena. 
  3. Poté cukety nastrouháme na struhadle najemno, případně nahrubo, pokud chceme cuketu v těstě více cítit. 
  4. Místo struhadla můžeme použít rychlejší kuchyňský robot.

Dále postupujeme podle vybraného receptu. Věříme, že se vám pečení vydaří. Inspirujte se naším vynikajícím cuketovým perníkem:

Komentáře

Další tipy a triky