Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nastrouhat mandle? Pomůže vám struhadlo, kuchyňský robot nebo sekáček
Zdroj: Pixabay, u_qho7gumb26

Mandle jsou výživově velmi hodnotné, odbourávají stres i únavu a dodávají energii. Pro svou chuť jsou využívány ve sladké i slané kuchyni – do dortů a dezertů, do kaší a jogurtů, ale také do masových směsí, paštik nebo salátů.

Strouhané mandle využijete do nejrůznějších těst, ale také k posypu domácího pečiva či k obalování cukroví. Doma nastrouhané jsou oproti kupovaným vůní i chuťově výraznější. Připravte si je přesně tak, jak je do svých pokrmů potřebujete.

Jak jednoduše nastrouhat mandle

Podle následujících tipů docílíte nastrouhaných mandlí přesně podle vašich preferencí:

Pokud si mandle nestrouháte pouze k okamžitému použití, ale také do zásoby, nezapomeňte je před uskladněním nechat proschnout nebo je jednoduše zamrazte. Videorecept vás provede přípravou čokořezů pro začátečníky, kterým mandlový posyp přidá na atraktivitě i chuti:

Komentáře

Další tipy a triky