Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Muškátový oříšek je výrazné koření, které výborně ochutí jídla z vajec, zeleniny, brambor, téměř povinný je ve smetanových omáčkách, bešamelu apod. Má velmi specifickou chuť a ve větším množství může být jedovatý, někdo na něj má i alergii, proto s ním zacházíme opatrně.

Muškátový oříšek můžeme koupit rovnou mletý, ale jeho vůně i chuť brzy vyprchá, proto se doporučuje strouhat jej vždy čerstvě a jen tolik, kolik potřebujeme. Dávkujeme jej vždy ve špetkách.

Jak strouhat muškátový oříšek

Na úvodní fotografii vidíte ideální struhadlo s oky určenými na muškátový oříšekStruhátko podložíme talířkem nebo čistým papírem. Oříšek držíme mezi prsty a velmi opatrně strouháme (pozor na prsty!). Zbytek oříšku dobře zabalíme a udržujeme v suchu a temnu.

Do jakých jídel muškátový oříšek nejraději používáte? Můžete nám napsat do komentáře pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky