Jak nastrouhat muškátový oříšek. Odpovídáme začátečníkům
Muškátový oříšek je výrazné koření, které výborně ochutí jídla z vajec, zeleniny, brambor, téměř povinný je ve smetanových omáčkách, bešamelu apod. Má velmi specifickou chuť a ve větším množství může být jedovatý, někdo na něj má i alergii, proto s ním zacházíme opatrně.
Muškátový oříšek můžeme koupit rovnou mletý, ale jeho vůně i chuť brzy vyprchá, proto se doporučuje strouhat jej vždy čerstvě a jen tolik, kolik potřebujeme. Dávkujeme jej vždy ve špetkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak strouhat muškátový oříšek
Na úvodní fotografii vidíte ideální struhadlo s oky určenými na muškátový oříšek. Struhátko podložíme talířkem nebo čistým papírem. Oříšek držíme mezi prsty a velmi opatrně strouháme (pozor na prsty!). Zbytek oříšku dobře zabalíme a udržujeme v suchu a temnu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka s bílým jogurtem
Přidáno 4. 10. 2024 21:38
Jablečno skořicové muffiny z podmáslí
Přidáno 4. 10. 2024 21:13
Hovězí vývar s obláčky
Přidáno 4. 10. 2024 20:46
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak používat muškátový oříšek? Nejlépe až na závěr vaření a pouze ve velmi malém množství
Hruškový koláč se smetanou je krásně vláčný a šťavnatý. Nádherně voní podzimním ovocem, skořicí i rumem
Komentáře