Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňky jsou typické sezónní ovoce, které je k dostání od pěstitelů jen poměrně krátkou dobu v létě. Mimo to, že jsou meruňky nesmírně chutné a sladké, obsahují spoustu vitamínů i minerálů a mají nízký obsah cukru.

Meruňky jsou velmi oblíbené letní ovoce, ze kterého připravujeme mnoho dobrot. Tradičním pokladem české kuchyně jsou kynuté knedlíky s meruňkami, ale toto ovoce báječně chutná i na koláči s drobenkou nebo z meruněk vaříme lahodnou marmeládu.

Jak nechat dozrát meruňky

V případě, že získáme nezralé meruňky, můžeme jim i přímo doma vytvořit takové podmínky, díky kterým docílíme, že budou plody brzy výborné a sladké..

  • Plody meruněk bychom měli ukládat na parapet a přikrýt je papírem, aby byly chráněné před přímým sluníčkem, v tom případě by totiž rychle vysychaly.
  • K plodům můžeme přidat také banány nebo jablka, ty uvolňují ethanol, který napomáhá k dozrávání ovoce.
  • Pro dozrávání je ideální teplota v místnosti kolem +22 °C, meruňky pak získají vynikající chuť i vůni.
  • Stejně tak bychom neměli meruňky nechávat v přílišném teple - vlhkost se rychle odpaří a plody brzy vysychají.

Pojďte si upéct podle videoreceptu tento báječný koláč s meruňkami k odpolední kávě nebo pro návštěvu. S tímto postupem to hravě zvládnete.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky