Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční čas se pomalu, ale jistě blíží a s ním i příprava cukroví, které zdobí štědrovečerní tabuli. K nejoblíbenějším druhům patří právě linecké, které voní citronovou kůrou i vanilkou a dokonale se rozplývá na jazyku.

Tradiční vánoční cukroví, kterým bez pochyby linecké je, připravíme z hladké mouky, žloutku, másla a cukru. Z těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, po upečení je pak slepujeme nejlépe kyselkavou marmeládou. A kdy je správný čas pustit se do pečení? Je to dva týdny před Štědrým dnem, aby linecké cukroví krásně změklo a natáhlo do sebe chuť marmelády. Pokud dostatečně nezměkne, můžeme mu několika triky pomoci

Jak nechat změknout linecké

Tvrdší linecké cukroví může mít několik příčin. Často je to dlouhé zpracování těsta, nevhodná mouka nebo jeho přepečení. Několik osvědčených tipů napomůže k rychlejšímu změknutí

  1. Spojte upečené linecké řidší marmeládou. Stačí vmíchat do husté marmelády trochu rumu, tím vznikne tekutější marmeláda, která se snáz vsákne do cukroví a tím ho krásně zvláční. 
  2. Skladujte linecké v papírových krabicích vyložených ubrousky nebo alobalem v chladu a nejlépe v místě, kde je vyšší vzdušná vlhkost. 
  3. Do krabice přidejte rozkrojené jablko tak, aby se nedotýkalo cukroví. Napomůže rychlému změknutí. Jablko kontrolujte a pravidelně měňte za nové. 
  4. Předehřejte troubu na 120 °C, dejte do ní hrnek s horkou vodou a poté vložte na 20 minut navlhnout plech s upečeným lineckým cukrovím

Upečte si vynikající linecké cukroví podle našeho osvědčeného receptu. S přípravou krok za krokem vám pomůže videonávod níže. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky