Jak nechat změknout linecké? Pomůže správné skladování i trik s jablkem
Vánoční čas se pomalu, ale jistě blíží a s ním i příprava cukroví, které zdobí štědrovečerní tabuli. K nejoblíbenějším druhům patří právě linecké, které voní citronovou kůrou i vanilkou a dokonale se rozplývá na jazyku.
Tradiční vánoční cukroví, kterým bez pochyby linecké je, připravíme z hladké mouky, žloutku, másla a cukru. Z těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, po upečení je pak slepujeme nejlépe kyselkavou marmeládou. A kdy je správný čas pustit se do pečení? Je to dva týdny před Štědrým dnem, aby linecké cukroví krásně změklo a natáhlo do sebe chuť marmelády. Pokud dostatečně nezměkne, můžeme mu několika triky pomoci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nechat změknout linecké
Tvrdší linecké cukroví může mít několik příčin. Často je to dlouhé zpracování těsta, nevhodná mouka nebo jeho přepečení. Několik osvědčených tipů napomůže k rychlejšímu změknutí:
- Spojte upečené linecké řidší marmeládou. Stačí vmíchat do husté marmelády trochu rumu, tím vznikne tekutější marmeláda, která se snáz vsákne do cukroví a tím ho krásně zvláční.
- Skladujte linecké v papírových krabicích vyložených ubrousky nebo alobalem v chladu a nejlépe v místě, kde je vyšší vzdušná vlhkost.
- Do krabice přidejte rozkrojené jablko tak, aby se nedotýkalo cukroví. Napomůže rychlému změknutí. Jablko kontrolujte a pravidelně měňte za nové.
- Předehřejte troubu na 120 °C, dejte do ní hrnek s horkou vodou a poté vložte na 20 minut navlhnout plech s upečeným lineckým cukrovím.
Upečte si vynikající linecké cukroví podle našeho osvědčeného receptu. S přípravou krok za krokem vám pomůže videonávod níže.
Komentáře