Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nejlépe obalit řízky? Trojobal pro změnu ochutíme bylinkami a kořením, část strouhanky nahradíme kukuřičnými lupínky
Zdroj: Top recepty

Řízky připravujeme v mnoha variantách. Balit můžeme kromě masa i zeleninu, houby a sýry. Řízky balíme často do klasického trojobalu, ten však lze drobnými úpravami pozměnit, vylepšit a dochutit. Výsledkem bude zase jiná chuť, než jsme zvyklí.

Řízky jsou oblíbeným svátečním jídlem, nejčastěji je podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. Oblíbenou přílohou je také bramborový salát.

Jak na trojobal

Klasický trojobal můžeme vylepšit nebo pozměnit různými způsoby.

Jak balit řízky

Balení do trojobalu je pracnější, zvlášť když řízky připravujeme pro více strávníků. 

  • Někdy řízky dokonce balíme dvakrát. Používá se při smažení sýrů, abychom zabránili jejich vytékání.
  • Když obalujeme menší kousky květáku nebo žampiony, práci si urychlíme. Jak na to, poradí další článek.
  • Jinou možností jsou tzv. řízky naruby. Při balení začínáme strouhankou, pak teprve přijdou na řadu vajíčka. 
  • Zabalené řízky před smažením rozložíme na tác nebo plech, který jsme nejprve posypali strouhankou.
  • Zbylou strouhanku už nevracíme do sáčku, ale raději ji co nejdříve spotřebujeme. 
  • Ze zbylých surovin po balení vytvoříme těstíčko a z něho usmažíme placičky. Těstíčko lze dochutit různými bylinkami a rozmačkaným česnekem, nebo vylepšit strouhaným sýrem.

Jak smažit řízky

Podle následujícího videa připravíme kuřecí řízek s bramborovým salátem. Hotové řízky vkládáme do rozpáleného tuku, obvykle na pánev, ale lze je smažit i na plechu v troubě. Řízky smažíme co nejdříve po obalení, jinak by strouhanka v trojobalu provlhla a obal by začal z řízků odpadávat. Kromě klasického trojobalu rádi používáme k obalování řízků různá těstíčka.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky