Jak nejlépe ohřát houskový knedlík? Poradíme 2 varianty snadného ohřívání
Houskový knedlík je jedna z nejvíce oblíbených českých příloh, především k tradičním omáčkám nebo také k pečenému masu se zelím. Knedlík si můžete snadno připravit doma nebo ho koupit v supermarketu.
Houskové knedlíky se staly nezaměnitelnou českou přílohou, které se hodí ke spoustě pokrmů, ovšem tradičně je podáváme k omáčkám. Měli bychom se však mít na pozoru před častými chybami, kterých se dopouštíme při ohřevu knedlíků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát houskový knedlík
Připravit domácí kypré houskové knedlíky není nic složitého, měli bychom ale vědět, jak je správně (opětovně) ohřívat.
- Ohřev na páře: Naprosto bezkonkurenční způsob ohřevu je v klasickém pařáčku, případně v parním elektrickém hrnci. Nemáme-li dispozici pařáček, skvěle poslouží také vetší cedník.
- Ohřev v mikrovlnce: U tohoto typu ohřevu bychom si měli dávat pozor na ztvrdnutí, proto využijme klasický trik k ohřevu knedlíků v mikrovlnné troubě - vložme je do igelitového sáčku, uvnitř je mírně pokropíme vodou a uzavřeme. Po ohřátí pozor na upouštění páry ze sáčku.
Pokud se vrhnete do přípravy této přílohy, poradíme, z které mouky se dělá houskový knedlík, aby byl dokonale nadýchaný. Videorecept vás provede přípravou krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
Knedlíky můžete vařit i v parním hrnci. Je to další možnost jeho využití
Z které mouky se dělá knedlík? Aby byl opravdu nadýchaný, je nutné zvolit tu správnou
Komentáře