Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskový knedlík je jedna z nejvíce oblíbených českých příloh, především k tradičním omáčkám nebo také k pečenému masu se zelím. Knedlík si můžete snadno připravit doma nebo ho koupit v supermarketu.

Houskové knedlíky se staly nezaměnitelnou českou přílohou, které se hodí ke spoustě pokrmů, ovšem tradičně je podáváme k omáčkám. Měli bychom se však mít na pozoru před častými chybami, kterých se dopouštíme při ohřevu knedlíků.

Jak ohřát houskový knedlík

Připravit domácí kypré houskové knedlíky není nic složitého, měli bychom ale vědět, jak je správně (opětovně) ohřívat.

  1. Ohřev na páře: Naprosto bezkonkurenční způsob ohřevu je v klasickém pařáčku, případně v parním elektrickém hrnci. Nemáme-li dispozici pařáček, skvěle poslouží také vetší cedník.
  2. Ohřev v mikrovlnce: U tohoto typu ohřevu bychom si měli dávat pozor na ztvrdnutí, proto využijme klasický trik k ohřevu knedlíků v mikrovlnné troubě - vložme je do igelitového sáčku, uvnitř je mírně pokropíme vodou a uzavřeme. Po ohřátí pozor na upouštění páry ze sáčku.

Pokud se vrhnete do přípravy této přílohy, poradíme, z které mouky se dělá houskový knedlík, aby byl dokonale nadýchaný. Videorecept vás provede přípravou krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky