Jak nejlépe opéct špekáček? Poradíme, jak na to, aby byl šťavnatý a křupavý
Špekáčky na ohni jsou jednou z nejlepších pochoutek našeho dětství, připravovali jsme si je během letních táboráků na zahradě. Avšak opéct špekáček není jenom tak, měli bychom vždy vybírat kvalitní kousky a opékat je pomalu dozlatova. Jen tak si pak opravdu pochutnáme.
Základem je vždy zakoupení kvalitního špekáčku s větším podílem masa, nejlépe ve známém řeznictví, nikoli levné náhražky ze supermarketů. Dalším důležitým bodem je nařezání špekáčku tak, aby skvěle držel na opékači a nespadl do ohně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak opékat špekáček
Jak špekáčky tedy opékat, aby nebyly na povrchu černé a uvnitř ještě syrové a studené? Máme pro vás základní rady, jak upéct dokonalý zlatavý špekáček:
- Špekáčky nikdy neopékáme na přímém ohni, pečeme je pouze v proudu horkého vzduchu, který z ohně stoupá vzhůru.
- Nejprve špekáčky musíme nad plameny dobře prohřát. Na větší oheň je dáváme teprve tehdy, když se začnou potit a pouštět šťávu.
- U špekáčků je také důležité nařezání. Po nakrojení špiček uděláme pár zářezů ještě do těla špekáčku, díky tomu se teplo dostane lépe do jejich středu.
- Neměli bychom také zapomenout na pravidelné otáčení, aby se špekáček prohříval rovnoměrně.
- Před koncem opékání přiblížíme špekáček na krátký čas blíže k plamenům, aby se rožky hezky zapekly a byly křupavé, nikoli zčernalé.
Jak nejčastěji nařezáváte a také opékáte špekáčky vy? Podělte se s námi o inspiraci v komentářích.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Výroba domácích špekáčků krok za krokem: Výsledek se s kupovanými nedá srovnávat
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Jak správně opékat špekáčky na ohni? Poradíme, jak špekáčky nařezat, propéct a nespálit
Komentáře