Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uskladnit marokánky, aby vydržely co nejdéle vláčné a chutné
Zdroj: TopRecepty.cz

Pokud letos vyzkoušíte upéct marokánky, věřte že půjde o cukroví, které zmizí ze stolu mezi prvními. Jak ho ale co nejlépe uchovat, aby vám marokánky vydržely krásně měkké a vláčné co nejdéle? Máme pro vás osvědčené tipy.

Marokánky jsou velmi chutné cukroví, které je snadné a rychlé na přípravu. Díky tomu, že hlavními ingrediencemi jsou oříšky a kandované nebo sušené ovoce, řadíme ho mezi zdravější druhy cukroví. S jeho přípravou nemusíte spěchat. Postačí, když se do pečení pustíte druhý adventní týden.

Jak nejlépe uskladnit marokánky

Ať jde o jakékoliv cukroví, každému druhu svědčí sucho a chlad. To platí i pro marokánky.

  • Nejlépe je uchováte, když je uzavřete do plechové dózy a budete skladovat v chladné místnosti
  • Díky tomu, že necháte marokánky dostatečně uležet, krásně změknou a zvláční.
  • Pokud budete mít marokánky správně uskladněné, měly by vám vydržet měsíc i déle.

Patří i u vás marokánky k oblíbeným druhům vánočního cukroví? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentářích pod článkem. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky