Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Také si zkracujete dobu vaření polévky tak, že brambory a zeleninu zalijete vodou ohřátou v rychlovarné konvici? Polévka je pak uvařená velmi rychle. Má to ale jeden háček. Brambory se velmi snadno rozvaří.
Polévky lze zahušťovat různými způsoby. Použít část brambor, které se vaří v polévce a jednoduše je rozmělnit šťouchadlem na brambory, to je jedna z mnoha možností. Díky tomuto postupu není třeba přidávat záklechtku ani zásmažku a polévka je rychle hotová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak v polévce nerozvařit brambory
V některých polévkách si ale rozvařené brambory nepřejeme a naopak nám chutnají, když jsou pěkně pevné - tak, jak jsme znaly od našich babiček, které neměly k dispozici rychlovarnou konvici a často daly brambory vařit do studené vody.
- A v tom tkví to jednoduché kouzlo - brambory, které dáme vařit do studené vody, si zachovají pevnost a pěknou konzistenci.
- Pokud se podle zvoleného receptu do základu horké polévky mají přidat syrové brambory, můžeme brambory uvést do varu v menším množství studené vody zvlášť a přidat do polévky i s vodou. Rozdíl bude patrný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší bramborové polévky
Recepty na nejlepší bramborové polévky najdete v našem receptáři. Vyzkoušejte třeba "Bramborovou polévku od babičky". Nechybí v ní mrkev a kořenová petržel, krásně voní po houbách, česneku a majoránce.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoce v Německu: Na stole nesmí chybět bramborový salát s cibulí a okurkami. Příprava je snadná, chuť osvěžující
Jak propasírovat brambory na přípravu těst nebo do kaše? Máme více možností, vyberte si tu nejlepší
Jídelní rozmary slavných: Modelka Pavlína Pořízková miluje veganský mac and cheese, který zachutná i masožroutům
Komentáře