Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Zdroj: Top recepty

Také si zkracujete dobu vaření polévky tak, že brambory a zeleninu zalijete vodou ohřátou v rychlovarné konvici? Polévka je pak uvařená velmi rychle. Má to ale jeden háček. Brambory se velmi snadno rozvaří.

Polévky lze zahušťovat různými způsoby. Použít část brambor, které se vaří v polévce a jednoduše je rozmělnit šťouchadlem na brambory, to je jedna z mnoha možností. Díky tomuto postupu není třeba přidávat záklechtku ani zásmažku a polévka je rychle hotová.

Jak v polévce nerozvařit brambory

V některých polévkách si ale rozvařené brambory nepřejeme a naopak nám chutnají, když jsou pěkně pevné - tak, jak jsme znaly od našich babiček, které neměly k dispozici rychlovarnou konvici a často daly brambory vařit do studené vody.

Nejlepší bramborové polévky

Recepty na nejlepší bramborové polévky najdete v našem receptáři. Vyzkoušejte třeba "Bramborovou polévku od babičky". Nechybí v ní mrkev a kořenová petržel, krásně voní po houbách, česneku a majoránce

Přejeme ať se vám polévka povede. Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky