Jak obalit cuketu bez vajec? 3 tipy, čím nahradit základní pojivo v trojobalu
Cuketa je velmi oblíbená sezónní zelenina, která je spíše chuťově nevýrazná, přesto dokáže na sebe báječně vázat chutě i vůně. Dozrávání této zeleniny nastává během měsíce července až srpna.
Cukety zařazujeme do jedné rodiny společně s dýní a patizonem. K vaření můžeme využít různé velikosti cuket, přesto jsou nejvíce chutné mladé kusy. Tato zelenina se naprosto jednoduše připravuje a přidat ji můžeme do mnoha cuketových receptů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obalit cuketu bez vajíčka
Cuketu velmi často přidáváme do masových směsí, nastrouhanou ji využíváme k přípravě placek, do chutných moučníků a také obyčejně opečenou na grilu. Velmi oblíbené jsou cukety obalené a usmažené jako řízek. Mohlo by vás zajímat, jak v trojobalu vynechat vajíčko. Je více možností, jak ho nahradit.
- Mléko nebo smetana: Vajíčko lze jednoduše nahradit mlékem, které jemně osolíme. Abychom docílili podobné hustoty jako u vajec, smícháme mléko se lžící hladké mouky nebo s bramborovým škrobem.
- Jogurt: Alternativou se může stát také bílý neslazený jogurt, který má hustší konzistenci než mléko.
- Hořčice: V případě veganské varianty můžeme sáhnout po hořčici, která zároveň cuketu skvěle ochutí.
Pojďte si vyzkoušet tento báječný recept na smaženou cuketu se šunkou a sýrem, podávanou s vařeným bramborem. Napište nám do komentáře, jaké jsou vaše nejoblíbenější variace s cuketou. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře