Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je velmi oblíbená sezónní zelenina, která je spíše chuťově nevýrazná, přesto dokáže na sebe báječně vázat chutě i vůně. Dozrávání této zeleniny nastává během měsíce července až srpna.

Cukety zařazujeme do jedné rodiny společně s dýní a patizonem. K vaření můžeme využít různé velikosti cuket, přesto jsou nejvíce chutné mladé kusy. Tato zelenina se naprosto jednoduše připravuje a přidat ji můžeme do mnoha cuketových receptů.

Jak obalit cuketu bez vajíčka

Cuketu velmi často přidáváme do masových směsí, nastrouhanou ji využíváme k přípravě placek, do chutných moučníků a také obyčejně opečenou na grilu. Velmi oblíbené jsou cukety obalené a usmažené jako řízek. Mohlo by vás zajímat, jak v trojobalu vynechat vajíčko. Je více možností, jak ho nahradit.

  1. Mléko nebo smetana: Vajíčko lze jednoduše nahradit mlékem, které jemně osolíme. Abychom docílili podobné hustoty jako u vajec, smícháme mléko se lžící hladké mouky nebo s bramborovým škrobem.
  2. Jogurt: Alternativou se může stát také bílý neslazený jogurt, který má hustší konzistenci než mléko.
  3. Hořčice: V případě veganské varianty můžeme sáhnout po hořčici, která zároveň cuketu skvěle ochutí.

Pojďte si vyzkoušet tento báječný recept na smaženou cuketu se šunkou a sýrem, podávanou s vařeným bramborem. Napište nám do komentáře, jaké jsou vaše nejoblíbenější variace s cuketou. Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky