Jak jednoduše obalit květák? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik
Obalovaný květák v mouce, vajíčku, strouhance a závěrem usmažený dozlatova je velmi oblíbeným receptem české kuchyně. Ke smaženému květáku se báječně hodí vařené brambory nebo také bramborová kaše.
Smažený květák je výtečné bezmasé jídlo, které připravíme během chviličky. Uvařený květák jednoduše obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme ho s vařeným bramborem, pokrm doplníme domácí tatarskou omáčkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše obalit květák
Uvařený květák obalujeme klasickým trojobalem - moukou, vajíčkem a strouhankou. Abychom si obalování zjednodušili, existuje jednoduchý trik pomocí plastového sáčku uzavíratelného na zip. Díky tomu neušpiníme jedinou misku.
- Uvařený a vychladlý květák vložíme do zip sáčku a postupně přidáváme ingredience trojobalu.
- Květák zasypeme moukou, sáček uzavřeme a důkladně promícháme.
- Nyní přidáme vajíčko a opětovně promícháme. Stejným způsobem postupujeme se strouhankou a získáme dokonale obalený květák bez ušpiněných rukou i nádobí.
Smažený květák můžeme připravit také v troubě, chutná stejně jako smažený na pánvi. Videorecept vás provede krok za krokem postupem, který ukáže, jak si ho připravit.
Dobrou chuť.
Komentáře