Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak a v čem obalit a usmažit lososa nebo jinou filetovanou rybu. Rady pro začátečníky pomohou s jednoduchou přípravou
Zdroj: Pixabay

Losos je jedna z nejchutnějších ryb. Koupit se dá mražený i čerstvý chlazený. Poradíme v čem a jakým způsobem ho obalit, aby se nám povedl.

Většinou koupíme lososa už naporcovaného, v tom případě ho stačí jen upéct nebo usmažit. Při oblíbeném smažení občas obměníme obal, abychom nejedli pořád totéž. Kvalitní ryba má být ochucená jednoduše, aby vynikla její přirozená chuť.

Losos v trojobalu

Osolené porce obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Místo strouhanky můžeme použít pro změnu drcené kukuřičné lupínky nebo strouhaný kokos, výborná je také panko strouhanka. Obalené porce lososa smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Losos v těstíčku

Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a zahustíme hladkou nebo polohrubou moukou, výborné je přidat do těstíčka nasekanou petrželku. Těstíčko nesmí být ani moc řídké, ani husté. Porce namáčíme do těstíčka ze všech stran a ihned je smažíme ve vyšší vrstvě olejeMůžete vyzkoušet i jiná těstíčka podle našeho dalšího článku.

Losos po mlynářsku

Porce ryby osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, oklepeme ji a rybu zvolna smažíme na přepuštěném másle. Přepuštěné máslo (ghí) si můžete sami vyrobit podle našich Tipů a triků.

Losos je nejprodávanější rybou u nás. Maso je dietní, ačkoliv patří mezi tučnější, přesto zdravé. Obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, dále vitamíny skupiny B a D, selenu a draslíku. Za… Podívejte se na všechny losos.

Stejným způsobem můžeme obalovat i jiné rybí filety nebo přímo filé. Nezapomeneme ke každé porci na talíři přidat dílek nebo kolečko citronu pro ještě lepší chuť.

Komentáře

Další tipy a triky