Jak obarvit máslový krém. Máme několik možností pro dokonalý výsledek
Barevné máslové krémy na dortech jsou vyžadovány hlavně dětmi - podporují jejich pozitivní vnímání světa a rozvíjí smysly. Představují bezstarostné dětství, veselost a hravost - proto je mají rádi i dospělí.
Základní máslový krém bývá bílé, smetanové až nažloutlé barvy. Pokud chceme jinou barvu krému, můžeme ho obarvit kakaem, potravinářskými nebo přírodními barvami, ale i ovocnými kašemi a sirupy. Poradíme vám, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obarvit máslový krém
Máme několik možností, jak toho dosáhnout:
- Potravinářská barviva jsou neškodná a mají neutrální chuť. Jejich odstíny jsou výrazné už po jedné kapce barvy v krému.
- Přírodní barvy mají světlé, pastelové odstíny, ale jejich použití je vhodnější pro malé děti více než umělá barviva.
- Ovocné pyré z čerstvého i kompotovaného ovoce se hodí pro krémy, nastavované moučnou kaší, pudinkem nebo tvarohem.
- Kakao a čokoláda obarví krém do všech odstínů béžové až hnědé. Čokoládu je nutné rozpustit a nechat zchladnout.
Barvivo přidáváme do krému hned při šlehání a to po kapkách. Potravinářské barvy mají syté odstíny, kterými můžeme krém pokazit. Málo zde znamená hodně.
Komentáře