Jak ochutit budapešťskou pomazánku originálním způsobem. Opatrně na příliš pikantní chuť
Pokud patří budapešťská pomazánka mezi vaše oblíbené pomazánky, ale přemýšlíte, jak ji malinko upravit či nějak vylepšit, pak se můžete nechat inspirovat následujícím článkem.
Budapešťská pomazánka
Klasická budapešťská pomazánka se připravuje z tvarohu, cibule, sterilované kapie, soli a mleté papriky. Správné hustoty se docílí díky přidání mléka, případně smetany. Hotová pomazánka se nechá hodinu odležet v lednici a poté se podává s pečivem. Hodí se i na přípravu chlebíčků či jednohubek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Alternativy pro ochucení budapešťské pomazánky
Pro vylepšení budapešťské pomazánky můžeme některé suroviny nahradit, případně jen doplnit, některými z následujícího výčtu. Pokud si nejsme jistí množstvím, raději přidávejme ingredience postupně a průběžně pomazánku ochutnávejme, některé suroviny jsou pikantní a pálivé a mohli bychom lehce "přestřelit".
- Tvarohový základ můžeme vyměnit či obohatit jiným mléčným výrobkem, jako je Lučina, sýr Cottage, tavený sýr či pomazánkové máslo.
- Přidáme něco zeleného: najemno nakrájenou nať z lahůdkové cibule, pórku či pažitky.
- Do pomazánky také vmícháme uvařené vejce natvrdo, nakrájenou šunku nebo najemno nakrájenou chilli papričku.
- Namísto nakládané kapie použijeme najemno nakrájenou doma pečenou červenou papriku.
- Dochutíme pepřem, uzenou paprikou, kremžskou hořčicí, případně kečupem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava klasické budapešťské pomazánky
Abychom si připomněli přípravu klasické budapešťské pomazánky, můžeme se podívat na následující video-recept. Pak už záleží jen na nás, v čem se budeme držet osvědčené klasiky a co pozměníme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Chalupářské pomazánky nám přijdou při pobytu v přírodě k chuti. Hodí se na chléb, topinky i na chlebíčky
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Jak udělat budapešťskou pomazánku? Retro pomazánka z tvarohu je stále populární
Komentáře