Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit budapešťskou pomazánku originálním způsobem. Opatrně na příliš pikantní chuť
Zdroj: Top recepty

Pokud patří budapešťská pomazánka mezi vaše oblíbené pomazánky, ale přemýšlíte, jak ji malinko upravit či nějak vylepšit, pak se můžete nechat inspirovat následujícím článkem.

Budapešťská pomazánka 

Klasická budapešťská pomazánka se připravuje z tvarohu, cibule, sterilované kapie, soli a mleté papriky. Správné hustoty se docílí díky přidání mléka, případně smetany. Hotová pomazánka se nechá hodinu odležet v lednici a poté se podává s pečivem. Hodí se i na přípravu chlebíčků či jednohubek.

Alternativy pro ochucení budapešťské pomazánky

Pro vylepšení budapešťské pomazánky můžeme některé suroviny nahradit, případně jen doplnit, některými z následujícího výčtu. Pokud si nejsme jistí množstvím, raději přidávejme ingredience postupně a průběžně pomazánku ochutnávejme, některé suroviny jsou pikantní a pálivé a mohli bychom lehce "přestřelit".

  • Tvarohový základ můžeme vyměnit či obohatit jiným mléčným výrobkem, jako je  Lučina, sýr Cottage, tavený sýr či pomazánkové máslo.
  • Přidáme něco zeleného: najemno nakrájenou nať z lahůdkové cibule, pórku či pažitky.
  • Do pomazánky také vmícháme uvařené vejce natvrdo, nakrájenou šunku nebo najemno nakrájenou chilli papričku.
  • Namísto nakládané kapie použijeme najemno nakrájenou doma pečenou červenou papriku.
  • Dochutíme pepřem, uzenou paprikou, kremžskou hořčicí, případně kečupem.

Příprava klasické budapešťské pomazánky

Abychom si připomněli přípravu klasické budapešťské pomazánky, můžeme se podívat na následující video-recept. Pak už záleží jen na nás, v čem se budeme držet osvědčené klasiky a co pozměníme.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky