Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit červené zelí? Vsadit můžete na víno, med, skořici nebo červenou řepu
Zdroj: Toprecepty

Červené zelí je velmi chutnou přílohou. Oproti bílému zelí se zdá být jemnější a sladší. Hodí se všude tam, kde se používá klasické bílé zelí a jejich příprava je v základu stejná. Ochutit ho však můžete zcela jinak a výjimečně.

Červené zelí se tradičně připravuje k tmavému masu - ke zvěřině, huse nebo kachně. Ochutit ho lze mnoha způsoby a je jen na vás, co vás zaujme nebo co po ochutnání budete chtít znovu jíst. Poradíme vám možnosti, jak ochutit červené zelí.

Jak ochutit červené zelí

Připravte si lahodné červené zelí plné chuti přesně podle vašich představ. Nenechte se omezovat tím, "jak se co dělá nebo dělat má" a udělejte si to zkrátka podle sebe.
  1. Během podlévání zelí nakombinujte vývar či vodu spolu s červeným vínem, zvýrazní chuť zelí a podpoří jeho barvu. K podlévání skvěle poslouží také šťáva z jablek, hrušek nebo z červené řepy - do zelí se hodí i řepa nastrouhaná.
  2. Oloupané a na kostičky nakrájené jablko (nebo hrušku) můžete přidat do zelí ke konci tepelné úpravy. Ovoce krásně změkne a dodá zelí jemný ovocný nádech.
  3. K nezvyklému ochucení červeného zelí poslouží povidla, skořice a hřebíček v kombinaci s červeným vínem, což zajistí zelí sladký a kořeněný nádech. Ani badyán není v rámci těchto druhů koření k zahození, rozhodně stojí za zkoušku.
  4. Namísto oslazení zelí cukrem můžete bez obav použít med a dokonce lze přidat i vlašské ořechy, které ho obzvláštní svou chutí a pro zelí nezvyklou křupavostí.
  5. Také brusinky nebo spařené rozinky ochutí zelí znamenitým ovocným tónem. Dále pak můžete využít i zavařený rakytník nebo jeřabiny, to vše se do zelí přidává až ke konci tepelné úpravy, aby se jejich plody zbytečně nerozvařily.

Máte nějakou svou vychytávku, která dodá červenému zelí výjimečnou chuť? Podělte se s ostatními v komentářích. Podle našeho názorného videoreceptu si můžete připravit lahodnou kachnu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky