Jak ochutit červené zelí? Vsadit můžete na víno, med, skořici nebo červenou řepu
Červené zelí je velmi chutnou přílohou. Oproti bílému zelí se zdá být jemnější a sladší. Hodí se všude tam, kde se používá klasické bílé zelí a jejich příprava je v základu stejná. Ochutit ho však můžete zcela jinak a výjimečně.
Červené zelí se tradičně připravuje k tmavému masu - ke zvěřině, huse nebo kachně. Ochutit ho lze mnoha způsoby a je jen na vás, co vás zaujme nebo co po ochutnání budete chtít znovu jíst. Poradíme vám možnosti, jak ochutit červené zelí.
Mohlo by vás zajímat
Jak ochutit červené zelí
- Během podlévání zelí nakombinujte vývar či vodu spolu s červeným vínem, zvýrazní chuť zelí a podpoří jeho barvu. K podlévání skvěle poslouží také šťáva z jablek, hrušek nebo z červené řepy - do zelí se hodí i řepa nastrouhaná.
- Oloupané a na kostičky nakrájené jablko (nebo hrušku) můžete přidat do zelí ke konci tepelné úpravy. Ovoce krásně změkne a dodá zelí jemný ovocný nádech.
- K nezvyklému ochucení červeného zelí poslouží povidla, skořice a hřebíček v kombinaci s červeným vínem, což zajistí zelí sladký a kořeněný nádech. Ani badyán není v rámci těchto druhů koření k zahození, rozhodně stojí za zkoušku.
- Namísto oslazení zelí cukrem můžete bez obav použít med a dokonce lze přidat i vlašské ořechy, které ho obzvláštní svou chutí a pro zelí nezvyklou křupavostí.
- Také brusinky nebo spařené rozinky ochutí zelí znamenitým ovocným tónem. Dále pak můžete využít i zavařený rakytník nebo jeřabiny, to vše se do zelí přidává až ke konci tepelné úpravy, aby se jejich plody zbytečně nerozvařily.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Máte nějakou svou vychytávku, která dodá červenému zelí výjimečnou chuť? Podělte se s ostatními v komentářích. Podle našeho názorného videoreceptu si můžete připravit lahodnou kachnu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem:
Komentáře