Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit cuketu na grilování: S čerstvými bylinkami nebo česnekem nešlápnete vedle
Zdroj: Pixabay, autor: moni08

Cuketa je známá svou jemnou chutí, která není příliš výrazná. Abychom si na ní pochutnali a nejedli pouze mdlé jídlo bez chuti, je vhodné ji správně okořenit. Jaké jsou ty nejlepší druhy koření, které zvýrazní grilovanou cuketu?

Příprava cukety je velmi snadná. Pokud se rozhodnete připravit si ji na grilu, je nutné ji nejprve nakrájet na slabá kolečka či plátky a nechat vypotit. Dostanete z ní přebytečnou vodu. Pokud máte cuketky malé, můžete tento krok vynechat. Když jste si naopak opatřili cukety větší, zvažte, zda není potřeba cuketu i oloupat nebo zbavit semínek.

Jaké koření je nejlepší

Grilovaná cuketa se výborně hodí jako příloha k masu. Existuje však i mnoho receptů na saláty či závitky, které by mohli vegetariáni ocenit i jako hlavní chod. Nejchutnější a nejčastější variantou koření na cukety jsou bylinky. Pokud je máte na zahrádce, určitě je použijte. Nasbírejte si více druhů např. tymián, rozmarýn a bazalku, nasekejte najemno a naložte spolu s cuketou do oleje. Nic nezkazíte pokud k tomu přidáte i prolisovaný česnek. Pokud nemáte bylinky čerstvé, použijte do marinády sušené byliny např. Provensálské. Marinádou můžete cukety buď potírat nebo je nechat chvíli naložené. Vyzkoušejte, který postup vám bude více vyhovovat. Pokud jste nenechali cukety vypotit, doporučujeme sůl přidat až na konci grilování.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je hlavně letní záležitost. Celý rok se na ni těšíme, tak by byla škoda ji nevyzkoušet. Pokud jsme vás inspirovali k přípravě cukety na grilu, doporučujeme vám zhlédnout také náš video-recept, ve kterém uvidíte, jak správně grilovat i papriku, lilek či cibuli.

Máte i vy nějaký osvědčený recept na gril? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky