Jak ochutit domácí kečup? Máme pro vás 6 tipů na vylepšení jeho lahodné chuti
Domácí kečup připravujeme s ohledem na toho, kdo si na něm bude posléze pochutnávat. Může být ostrý jako břitva pro milovníky pikantních pokrmů nebo naopak jemný a sladký pro děti. Záleží jen na vašich preferencích.
Výroba domácího kečupu není složitá, jen vyžaduje pozornost a soustředění, jako každá práce. Rozvařený zeleninový protlak můžete kořením nebo jiným dochucením vylepšit. Máte na výběr několik možností a záleží jen na vás, čemu dáte přednost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit domácí kečup
Vyberte si z níže nabízených možností:
- Pro děti dejte méně koření a přislaďte.
- Do kečupu přidejte pálivou papriku nebo chilli.
- Do základu doplňte i jinou zeleninu (např. mrkev, červenou řepu, celer).
- O plnější chuť se postará také zelenina pečená na trošce oleje a následně rozmixovaná.
- Přisypte nasekané bylinky. Doporučit můžeme bazalku nebo tymián. Pozor na oregano a majoránku - nevařte je dlouho, aby kečup nezhořkl.
- Zajímavou možností dochucení je také strouhaný křen.
A jak ochucujete váš kečup vy? Napište nám to do komentářů, budeme se těšit. Také se můžete inspirovat naším videoreceptem na přípravu domácího kečupu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kečup podle šéfkuchaře Miroslava Mahela: Nechybí v něm badyán, překvapuje řepa, kapie nebo jablka
Domácí kečup podle finalisty MasterChef Česko Kuby: Voní skořicí a lehce připálenými rajčaty, hotový je do hodiny
Kečup pečený v troubě: Stačí minimum práce a výsledek je dokonalý. Vyzkoušejte ho s námi, nebudete litovat
Komentáře