Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit makovou náplň? Oblíbenou náplň buchet a koláčů připravíte mnoha způsoby
Zdroj: Toprecepty.cz

Mimořádně oblíbenou makovou náplň na koláče, záviny a buchty dělá každý trochu jinak. Základ je přibližně stejný, ale uvařenou náplň můžeme ještě provonět přidaným kořením a snadno dochutit některými surovinami.

Pravděpodobně již zvládáte uvařit základní makovou náplň. Pokud ne, rádi vám poradíme i v tom. Takovou náplň můžete ještě přidáním některých surovin "vyšperkovat" tak, že vaše koláče a buchty budou ty nejlepší v širokém okolí.

Jak ochutit makovou náplň do koláčů a buchet

Při přípravě makové náplně můžeme počítat s tím, že ji budeme chtít trochu jinou než obvykle, a tomu přizpůsobíme skladbu přidaných surovin.

  • Makovou náplň můžeme provonět několika způsoby:
    • přidáním mleté skořice, mletého hřebíčku nebo i badyánu
    • vmícháním 1–2 lžic rumu
    • nastrouhanou citrónovou kůrou (nejlepší jsou bio citrony)
    • vanilkou nebo vanilkovým cukrem
  • Dochucení makové náplně:
    • vmícháním dobrého kakaa nebo strouhané čokolády
    • 1-2 lžic pikantně kyselé marmelády (rybízová ad.)
    • 1-2 lžíce povidel
    • přidáním strouhaného perníku (který náplň zároveň i provoní)
    • rozinkami nebo brusinkami, předem namočenými v rumu

Naše rada na závěr: Opět, i zde u makové náplně, platí, že méně je někdy více. Představte si, jak asi chcete, aby náplň chutnala, a podle toho přidávejte suroviny. S citem, určitě ne všechny najednou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky