Jak ochutit makovou náplň? Oblíbenou náplň buchet a koláčů připravíte mnoha způsoby
Mimořádně oblíbenou makovou náplň na koláče, záviny a buchty dělá každý trochu jinak. Základ je přibližně stejný, ale uvařenou náplň můžeme ještě provonět přidaným kořením a snadno dochutit některými surovinami.
Pravděpodobně již zvládáte uvařit základní makovou náplň. Pokud ne, rádi vám poradíme i v tom. Takovou náplň můžete ještě přidáním některých surovin "vyšperkovat" tak, že vaše koláče a buchty budou ty nejlepší v širokém okolí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit makovou náplň do koláčů a buchet
Při přípravě makové náplně můžeme počítat s tím, že ji budeme chtít trochu jinou než obvykle, a tomu přizpůsobíme skladbu přidaných surovin.
- Makovou náplň můžeme provonět několika způsoby:
- přidáním mleté skořice, mletého hřebíčku nebo i badyánu
- vmícháním 1–2 lžic rumu
- nastrouhanou citrónovou kůrou (nejlepší jsou bio citrony)
- vanilkou nebo vanilkovým cukrem
- Dochucení makové náplně:
- vmícháním dobrého kakaa nebo strouhané čokolády
- 1-2 lžic pikantně kyselé marmelády (rybízová ad.)
- 1-2 lžíce povidel
- přidáním strouhaného perníku (který náplň zároveň i provoní)
- rozinkami nebo brusinkami, předem namočenými v rumu
Naše rada na závěr: Opět, i zde u makové náplně, platí, že méně je někdy více. Představte si, jak asi chcete, aby náplň chutnala, a podle toho přidávejte suroviny. S citem, určitě ne všechny najednou.
Komentáře