Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit maso na čínu: Česnek se zázvorem by neměly chybět
Zdroj: TopRecepty.cz

Čína patří mezi velmi oblíbená jídla. Stačí naložit maso do vybraného koření, použít vhodnou pánvičku a jídlo je za několik minut na stole. Víte však, jaké koření na čínu použít? Poradíme vám ty nejvhodnější druhy, abyste si zaručeně pochutnali.

Čína, neboli masová směs se zeleninou, spadá mezi asijská jídla, která jsou rychlá a zároveň jednoduchá na přípravu. Při vaření číny můžete použít  kuřecí, vepřové nebo i krůtí maso. Nejčastěji se používá maso kuřecí. V pánvičce by také určitě neměla chybět restovaná zelenina. Aby čína chutnala tak, jak má, je zapotřebí použít vhodné koření a maso nakrájené na nudličky do něj alespoň na pár hodin naložit.

Jak ochutit maso na čínu

Použít můžete kupované směsi (např. koření na čínu, koření 5 chutí). Pokud si ale chcete vytvořit svou vlastní směs, poradíme vám, co se do ní hodí:

  • Česnek a zázvor jsou nezbytné ingredience asijské kuchyně a v žádné masové směsi by proto neměly chybět.
  • Kari koření, pepř nebo sůl, jsou další druhy koření, které jsou vhodné k naložení masa.
  • Pokud máte rádi ostré jídlo, přidejte do směsi i trochu chilli papriček.
  • Mezi tekutá koření, která by se neměla vynechat, jistě patří sójová a worcestrová omáčka.
  • Na závěr do naloženého masa přidejte i několik lžiček solamylu, který dodá celé masové směsi správnou konzistenci.

Čína se nejčastěji podává s rýží nebo se smaženými nudlemi. Inspirovat se můžete naším videoreceptem na čínské nudle s kuřecím masem.

Vaříte si doma asijskou kuchyni? Které recepty máte nejraději? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky