Vaječnou omeletu můžeme zajímavě ochutit a vylepšit. Vybrali jsme oblíbené tipy na různé varianty
Klasická vaječná omeleta je velmi variabilní. můžeme ji ochutit bylinkami, kořením, zeleninou, šunkou nebo sýrem. Usmažíme ji podle jednoduchého receptu, položíme ještě horkou na talíř, a hned se pustíme do zdobení a servírování.
Jak ochutit a vylepšit omeletu
Vaječná omeleta je výbornou snídaní nebo večeří. Můžeme si ji také dát mezi dva krajíce chleba, když jedeme na výlet. Pokud máme málo času na vaření, poslouží omeleta i jako jednoduchý oběd. V tom případě ji můžeme podávat buď s chlebem nebo s vařenými bramborami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Omeleta na různé způsoby
Ať už omeletu doplníme čímkoliv, pokaždé si pochutnáme.
- Vejce kořeníme pepřem, chilli papričkou, krásně barevnou kurkumou nebo jiným oblíbeným kořením.
- Výborně je ochutí bylinky, nejraději čerstvé. Doporučujeme např. pažitku, petrželku, bazalku, kopr.
- Kromě bylinek můžeme přidat cibulku, strouhaný křen, listovou zeleninu např. špenát nebo spařené mladé kopřivy. Také doporučujeme podušenou zeleninu jako hrášek, chřest, papriku, případně dušené houby nebo olivy. To vše dodá omeletě barevnost, atraktivní vzhled a skvělou chuť.
- Pro chuť můžeme přidat trochu kečupu nebo hořčice.
- Také strouhaný sýr, šunka nebo rozpečená slanina vejce výtečně ochutí.
- Do omelety můžeme přidat zbytek tepelně upraveného masa.
- Velcí labužníci na omeletu strouhají kousek lanýže.
Čím ještě doplnit omeletu
Omeletu podáváme s pečivem, a na talíři ji zdobíme krásně barevnou čerstvou zeleninou.
Následující video-recept předvede, jak připravit omeletu se zeleninou a žampiony. Na výborný pokrm se nám budou hodit papriky, rajčata, petrželová nať a čerstvé bylinky. Omeletu před podáváním zdobíme sýrem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá vaječná omeleta může být i svátečním pokrmem. Naučíme vás ji připravit
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Komentáře