Jak ochutit špenát? Zcela jednoduše. Poradíme začátečníkům
Špenát má jemnou chuť a krásnou barvu. Mezi ostatními zeleninami vyniká univerzálností využití a mají ho často rádi i ti, kdo si jinak na zeleninu nepotrpí. Špenát je důležité dobře ochutit a tepelně upravovat jen krátce, aby si zachoval pěknou barvu a co nejvíce vitamínů.
Špenát je celoročně k dostání, ať už v mraženém nebo čerstvém stavu. Můžeme ho koupit buď ve formě mraženého protlaku nebo celých listů. Obě varianty jsou výborné a špenát si zaslouží být na našem stole co nejčastěji. Hodí se jako náplň slaného pečiva, výtečná je špenátová pizza, také jednoduché gnocchi se špenátem mají mnoho příznivců. Špenát je skvělá zelenina pro začátečníky i pokročilé kuchaře, v kuchyni rozhodně nezklame.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak špenát ochutit
Je to zcela jednoduché:
- Špenát vždy osolíme, a to obvykle až ke konci tepelné úpravy.
- Velmi dobře se ke špenátu hodí utřený česnek - špenát bez česneku není to pravé.
- Pokud chcete, aby váš špenát byl chuťově výraznější a nepřipravujete ho pro malé děti, můžete přidat trochu mletého pepře.
- Dušený špenát lze doplnit trochou vývaru nebo bujónem (v kostce).
- Pro zjemnění chuti do dušeného špenátu přidáváme trochu mléka nebo smetany.
- V zapékaných pokrmech se špenátem má své důležité místo strouhaný sýr, který dá jídlu výbornou chuť.
Komentáře