Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát má jemnou chuť a krásnou barvu. Mezi ostatními zeleninami vyniká univerzálností využití a mají ho často rádi i ti, kdo si jinak na zeleninu nepotrpí. Špenát je důležité dobře ochutit a tepelně upravovat jen krátce, aby si zachoval pěknou barvu a co nejvíce vitamínů.

Špenát je celoročně k dostání, ať už v mraženém nebo čerstvém stavu. Můžeme ho koupit buď ve formě mraženého protlaku nebo celých listů. Obě varianty jsou výborné a špenát si zaslouží být na našem stole co nejčastěji. Hodí se jako náplň slaného pečiva, výtečná je špenátová pizza, také jednoduché gnocchi se špenátem mají mnoho příznivců. Špenát je skvělá zelenina pro začátečníky i pokročilé kuchaře, v kuchyni rozhodně nezklame.

Jak špenát ochutit

Je to zcela jednoduché:

Podle následujícího videoreceptu můžete uvařit výborný špenát, který se hodí k bramborám, gnocchi, těstovinám i knedlíkům. Servírujeme ho obvykle s vařenými vejci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky