Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víte, jak správně očistit a připravit játra k dalšímu použití v kuchyni? Nemusíte se bát, je to opravdu snadné a s naším videonávodem to hravě zvládne i kuchař začátečník. Tak s chutí do toho.

Rádi si pochutnáte na skvěle připravených játrech, ale vyhýbáte se jejich přípravě, protože si nejste jisti, že je umíte správně očistit a nachystat k tepelné úpravě? Máme pro vás jednoduchý návod, díky kterému to pro vás bude úplná hračka. Připravíte si játra, kdykoliv na ně dostanete chuť, a vykouzlíte z nich dokonalou pochoutku, po které se jen zapráší. 

Jak očistit a připravit játra k použití

S naším videonávodem to bude hračka.

  1. Nejprve z jater odstraňte všechny drobné žilky a ošklivé části, popřípadě i žluč.
  2. Můžete je krátce spařit horkou vodou. 
  3. Poté propláchněte studenou vodou.
  4. Následně je nechte okapat.
  5. Zvládli jste to, játra jsou připravena k dalšímu použití.

Oblíbená játra si můžete připravit hned na několik způsobů. Jejich výhodou je snadná dostupnost a velmi nízká pořizovací cena. Při dodržování správného postupu přípravy si můžete uvařit opravdu dokonalý pokrm

Do komentáře pod článkem se s námi podělte o vaše nejoblíbenější recepty z jater. Za vaše reakce budeme velmi rádi. 

Komentáře

Další tipy a triky