Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizon, stejně jako dýně nebo cuketa, se pyšní bohatou úrodou, a tak vám jistě přijde vhod několik rad, díky kterým jej snadno očistíte a vydlabete. Takto připravený patizon pak můžete obalit a upéct, podusit, nebo třeba naplnit.

Patizon, slangově také létající talíř, je skvělou letní a podzimní plodinou, se kterou můžete vyzkoušet různé recepty. Většinou se obaluje v trojobalu, ale hodí se do nejrůznějších pokrmů. Základem vždy je, aby byl patizon dobře očištěný a vydlabaný.

Jak očistit a vydlabat patizon

Pokud víte, jak na to, není na tom nic složitého. 

  • Patizon rozkrojíme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky.
  • Mladý patizon nemusíme loupat, u většího patizonu oloupeme z plátků slupku
  • Vnitřek se semínky vykrojíme tak, že plátek rozpůlíme a vnitřek vykrojíme.

Kromě klasického obalování můžete patizon podusit, naplnit oblíbenou směsí, zapéct jej s brambory nebo třeba jen tak upéct dokřupava v troubě

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky