Jak jednoduše očistit a vydlabat patizon? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Patizon, stejně jako dýně nebo cuketa, se pyšní bohatou úrodou, a tak vám jistě přijde vhod několik rad, díky kterým jej snadno očistíte a vydlabete. Takto připravený patizon pak můžete obalit a upéct, podusit, nebo třeba naplnit.
Patizon, slangově také létající talíř, je skvělou letní a podzimní plodinou, se kterou můžete vyzkoušet různé recepty. Většinou se obaluje v trojobalu, ale hodí se do nejrůznějších pokrmů. Základem vždy je, aby byl patizon dobře očištěný a vydlabaný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit a vydlabat patizon
Pokud víte, jak na to, není na tom nic složitého.
- Patizon rozkrojíme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky.
- Mladý patizon nemusíme loupat, u většího patizonu oloupeme z plátků slupku.
- Vnitřek se semínky vykrojíme tak, že plátek rozpůlíme a vnitřek vykrojíme.
Kromě klasického obalování můžete patizon podusit, naplnit oblíbenou směsí, zapéct jej s brambory nebo třeba jen tak upéct dokřupava v troubě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 22 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak odměřit suroviny na nejoblíbenější dezerty? Jde to i bez kuchyňské váhy
Patizon patří mezi tykve obecné stejně jako dýně, cuketa, lilek nebo baklažán: Víte, jak ho zpracovat?
Komentáře