Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek je tradičním symbolem jarních svátků a v mnoha domácnostech nesmí chybět na stolech. Příprava těsta není nijak složitá a opravdu ji zvládne každý, můžete se nechat inspirovat tímto skvělým receptem, jak upéct velikonočního beránka.

Podle tradice bychom měli beránka péct na Bílou sobotu, stejně jako se peče oblíbený mazanec. Receptů existuje mnoho, ať už upečeme třený, čokoládový, tvarohový, šlehačkový, s rozinkami nebo bez, určitě si pochutná celá rodina.

Jak odměřit těsto na formu od beránka

Rádi byste vyzkoušeli recept, ale nejste si jisti, jak velkou formu na beránka máte a zda bude těsta dostatek? Máme skvělou vychytávku. Do formy beránka nalijte vodu, kterou poté přelijte do odměrky - výsledná hodnota je stejná i pro objem těsta.

Jak využít přebytek těsta

Pokud v receptu není uvedeno, pro jak velkou formu je určeno množství těsta, nelamte si s tím hlavu. Pokud trochu těsta zůstane, můžete ho upéct v kastrůlku jako další moučník, případně naplnit do různých formiček pro děti jako muffiny či třeba medvídky.

Máme pro vás ještě názorný videorecept s postupem, jak si připravit lahodného velikonočního beránka. Napište nám, jestli pečete raději klasické těsto nebo dáte přednost netradičním příchutím, jako je např. ořechový či mrkvový beránek.

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli