Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké červené plody jahodníku jsou pro nás symbolem přicházejícího vytouženého léta. Jahody nesmí chybět v letní české kuchyni. Jak snadno jahody odstopkovat? Máme hned dvě varianty.

Oblíbené ovoce není problém vypěstovat na té nejmenší zahrádce i na obyčejném balkónu. Jahody správně sklízíme i s kališními zelenými lístky se stopkou, čímž zvýšíme jejich trvanlivost, ale v kuchyni pak přichází ta chvíle, kdy část jahody je nutné odkrojit a nebo ne?

  1. Způsob pomocí vidličky: Zapíchneme vidličku blízko kališním lístkům a tahem je oddělíme od jahody.
  2. Způsob pomocí brčka: Brčko zapíchneme do spodní části jahody a tlačíme jej skrz jahodu. Stopka zůstane v brčku.

Jídelníček plný jahod

První způsob se hodí, pokud chcete jahody neporušené a chcete jimi např. zdobit moučník. Druhá varianta zanechá v jahodě otvor, ale je velmi elegantní a snadná. Letní jídelníček by měl být plný jahod, neboť kromě minerálů a vlákniny, obsahuje tolik vitamínu C jako citrusy. Ať už se budete pouštět do složitých receptů či sladkých moučníků, nebo si vychutnáte jahody jen tak, využijte náš receptář plný skvělých tipů.

Komentáře

Děkuji za skvělé rady ,já je vždycky odkrajovala nožem, bohužel, i s kouskem jahody.Oboje brzy vyzkouším.Hezký den :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky