Odstranit stopku z jahod není nic složitého. Zahoďte nůž a připravte se na dvě snadné a elegantní možnosti
Sladké červené plody jahodníku jsou pro nás symbolem přicházejícího vytouženého léta. Jahody nesmí chybět v letní české kuchyni. Jak snadno jahody odstopkovat? Máme hned dvě varianty.
Oblíbené ovoce není problém vypěstovat na té nejmenší zahrádce i na obyčejném balkónu. Jahody správně sklízíme i s kališními zelenými lístky se stopkou, čímž zvýšíme jejich trvanlivost, ale v kuchyni pak přichází ta chvíle, kdy část jahody je nutné odkrojit a nebo ne?
- Způsob pomocí vidličky: Zapíchneme vidličku blízko kališním lístkům a tahem je oddělíme od jahody.
- Způsob pomocí brčka: Brčko zapíchneme do spodní části jahody a tlačíme jej skrz jahodu. Stopka zůstane v brčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jídelníček plný jahod
První způsob se hodí, pokud chcete jahody neporušené a chcete jimi např. zdobit moučník. Druhá varianta zanechá v jahodě otvor, ale je velmi elegantní a snadná. Letní jídelníček by měl být plný jahod, neboť kromě minerálů a vlákniny, obsahuje tolik vitamínu C jako citrusy. Ať už se budete pouštět do složitých receptů či sladkých moučníků, nebo si vychutnáte jahody jen tak, využijte náš receptář plný skvělých tipů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit nejlepší jahodové koláče. Letní recepty na buchty s pudinkem, tvarohem nebo jogurtem
Komentáře
5. 2. 2024 21:29