Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejoblíbenější dýní našich zahrad i kuchyní je hokaido - velkou výhodou je nejen její snadná příprava, ale také výborná chuť. Tato odrůda má některé přednosti proti jiným dýním. Především ji není potřeba loupat, dýně se totiž konzumuje i s jemnou slupkou. Semínka sice vybrat musíme, ale není to nic těžkého.

Hokaido se výborně hodí na vaření polévek, k pečení i zapékání, na jednoduché smažené placičky i na dýňový koláč. Výborná je také dýňová pomazánka nebo dýňové pyré. Tepelná úprava je rychlá, dýně je brzy hotová, dužina změkne a dobrota je připravená k jídlu.

Jak vyndat z dýně semena

S dýní hokaido je snadná práce. Jednoduše ji rozkrojíme a vydlabeme z ní měkký vnitřek s tuhými semeny. Práce půjde snadno, když k dlabání použijeme pevnou lžíci nebo menší kovovou naběračku. Semena rychle odstraníme a pustíme se do vaření vybraného jídla.

Podle následujícího videa můžete uvařit báječnou dýňovou polévku:

                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky