Jak odstranit z dýně hokaido semínka? Vydlabeme vnitřek a pak se pustíme do vaření
Nejoblíbenější dýní našich zahrad i kuchyní je hokaido - velkou výhodou je nejen její snadná příprava, ale také výborná chuť. Tato odrůda má některé přednosti proti jiným dýním. Především ji není potřeba loupat, dýně se totiž konzumuje i s jemnou slupkou. Semínka sice vybrat musíme, ale není to nic těžkého.
Hokaido se výborně hodí na vaření polévek, k pečení i zapékání, na jednoduché smažené placičky i na dýňový koláč. Výborná je také dýňová pomazánka nebo dýňové pyré. Tepelná úprava je rychlá, dýně je brzy hotová, dužina změkne a dobrota je připravená k jídlu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyndat z dýně semena
S dýní hokaido je snadná práce. Jednoduše ji rozkrojíme a vydlabeme z ní měkký vnitřek s tuhými semeny. Práce půjde snadno, když k dlabání použijeme pevnou lžíci nebo menší kovovou naběračku. Semena rychle odstraníme a pustíme se do vaření vybraného jídla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno před 12 hodinami
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno před 17 hodinami
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno 17. 9. 2024 19:17
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno 17. 9. 2024 16:01
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na dýňová jídla: Hokaido je báječnou surovinou s mnoha možnostmi
Pečená dýně hokaido chutná znamenitě. Vyzkoušejte k ní oblíbené kombinace koření a bylinek podle nejlepších receptů
Holka u plotny radí: Krémová dýňová polévka s pečeným česnekem a vlašskými ořechy může být skvělým letním oběděm
Komentáře