Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jen jedna příloha je naprosto typická pro naši tradiční kuchyni, a tou jsou jednoznačně knedlíky. Mohou to být houskové, karlovarské či plněné sladké knedlíky, ale vždy budou mezi českými obyvateli velmi oblíbené.

Ať už se rozhodnete pro kupovaný knedlík nebo si jej uvaříte doma, může se stát, že po ohřevu nechutná tak dobře, jako tomu bylo první den. Pokud vlastníte mikrovlnku, vyzkoušejte jednoduchý trik, jak rychle knedlíky ohřát.

Jak ohřívat knedlík bez mikrovlnky

Uvařit lahodné a nadýchané knedlíky není nic složitého, ale poté bychom měli dbát na správný ohřev, aby ve výsledku nebyly okoralé. Poradíme, jak knedlíky ohřívat na páře.

  • Ohřev na pařáčku: Nejoblíbenější způsob ohřevu podle našich babiček byl a stále je ohřev na pařáku, který je umístněný v hrnci s trochou vody. Pokud nemáte tuto pomůcku, využijte místo ní jednoduše klasický cedník.
  • Ohřev v parním hrnci: Tento výborný pomocník při vaření zvládne samozřejmě na jedničku také ohřev knedlíků.

Pusťte se s chutí do přípravy báječných houskových knedlíků, které chutnají dokonale především k tradičním omáčkám.

Jak vytvarovat houskový knedlík, s tím vám poradí další článek.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky