Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé.  Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Zdroj: Top recepty

Těstoviny, které nám zůstaly z předešlého dne, během chvilky jednoduše ohřejeme a budou chutnat znovu jako čerstvé. K ohřívání nám poslouží několik tipů a jednoduchých rad.

Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako kdybychom je zrovna uvařili. Postup při ohřívání je snadný a rychlý, zvlášť když víme, jak na to.

Ohřívání těstovin není složité, můžeme k němu využít několik jednoduchých postupů, které nám tuto činnost usnadní:

  1. Těstoviny velmi snadno ohřejeme, když je na okamžik vložíme do horké vody a hned scedíme.
  2. Další možností je dát těstoviny na cedník a propláchnout je horkou vodou z rychlovarné konvice.
  3. Pokud těstoviny budeme ohřívat s omáčkou, dobře poslouží mikrovlnná trouba.
  4. V mikrovlnné troubě se dají těstoviny ohřívat i bez omáčky, ale před ohříváním je pocákáme trochou vody, aby se nevysušily, a zapneme je pouze na malou chvíli. 
  5. Máme-li uvařenou omáčku (např. sýrovou), ke které by se uvařené těstoviny hodily, pak je stačí do omáčky jednoduše vmíchat a společně prohřát.
  6. Uvařené těstoviny lze využít i do zapékaných pokrmů - stačí k nim přidat ostatní suroviny (především. sýry, uzeniny, vejce a koření), promíchat a zapéct na pekáčku v troubě. 

Jaké jsou oblíbené recepty na zapékané těstoviny, poradí náš další článek. Při zapékání je nejlepší mít těstoviny uvařené dopředu, vaření pak bude velmi rychlé.

Komentáře

MajkaZv: Děkujeme za tipy. :)

Nemáme mikrovlnku, dovolím si přidat další dva tipy, které se mi osvědčily, když jsem nechtěla z už omaštěných těstovin oplachovat tuk:
- ohřát na páře (voda do hrnce, nad ni pařáček s těstovinami; v parní troubě / hrnci)
- na dno širšího hrce ("kastrolu") / pánve nalít slabou vrstvu vody (cca 0,5 cm?), vsypat uvařené těstoviny, ohřívat (krátce), občas promíchat - vody dát právě tolik, aby těstoviny neplavaly, ale ani se nezačaly lepit ke dnu (vlastně je to taky ohřívání na páře, jen bez speciálního vybavení - cílem je vodu co nejrychleji přivést k varu a těstoviny v ní "obalit").

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky