Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso obalené v křupavé krustě nejen ze strouhanky, to je dobrota. Mnohými z nás milované řízky jsou delikátní záležitostí, bohužel často jen v okamžik jejich usmažení. Ohřívané jsou pak často změklé a nedobré. Jak je ohřát?

Raději jíte řízky studené, než je ohřívat k vaší nespokojenosti? Už se nemusíte trápit myšlenkou na gumové maso a zvlhlou strouhanku po jejich ohřevu. Jak na to, aby ohřívané řízky chutnaly téměř jako ty právě usmažené, to vám nyní poradíme.

Jak ohřívat smažené řízky

Smažené řízky jsou zkrátka nejlepší ihned po jejich přípravě. Správným ohřevem však lze docílit jejich téměř stejné chuti i struktury jako začerstva:

  1. Ohřívání v mikrovlnné troubě není zrovna nejlepším řešením, protože pod poklopem zůstane strouhanka zvlhlá, bez něj zase bude maso tuhé. Přesto v ní lze ohřát řízek k vaší spokojenosti - položte ho na papírovou utěrku (vsákne vlhkost), na řízek dejte kousek másla (vytvoří krustu) a ohřejte na vyšší výkon.
  2. Horkovzdušná trouba je naopak velmi dobrou možností, stačí ji předehřát na 200 °C a poté na mřížku naskládat řízky určené k ohřevu. Pod mřížku nezapomeňte dát plech nebo alobal pro snadnější úklid. Do 10 minut je hotovo.
  3. Při ohřevu na pánvi myslete na to, že řízek byl již jednou tepelně upravován na tuku. Pokud nemáte nepřilnavou pánev, použijte jen minimální množství tuku - velmi se nám osvědčil oříšek másla.
  4. Kuchyňským hitem poslední doby je horkovzdušná fritéza. Do té stačí řízky vložit v jedné vrstvě (aby se dobře prohřály) a dále se orientovat podle volitelných programů fritézy. Stačí jen pár minut a řízek bude dokonale křupavý.
  5. Řízky se dají ohřát také na grilu. Stačí ho rozpálit na střední teplotu a ohřívat je 3 minuty z každé strany. Otázkou je, zda-li je to vhodným řešením, pokud byste gril měli roztápět jen k ohřevu několika málo řízků.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost ohřevu, někdy není špatné pochutnat si na studeném řízku, vloženém mezi dva krajíce chleba.

Připravte si spolu s námi křupavé kuřecí řízky z trouby, videonávod poradí s postupem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky