Jak ohřívat řízky, aby zůstaly chutné a křupavé? Poradíme hned několik způsobů
Maso obalené v křupavé krustě nejen ze strouhanky, to je dobrota. Mnohými z nás milované řízky jsou delikátní záležitostí, bohužel často jen v okamžik jejich usmažení. Ohřívané jsou pak často změklé a nedobré. Jak je ohřát?
Raději jíte řízky studené, než je ohřívat k vaší nespokojenosti? Už se nemusíte trápit myšlenkou na gumové maso a zvlhlou strouhanku po jejich ohřevu. Jak na to, aby ohřívané řízky chutnaly téměř jako ty právě usmažené, to vám nyní poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřívat smažené řízky
Smažené řízky jsou zkrátka nejlepší ihned po jejich přípravě. Správným ohřevem však lze docílit jejich téměř stejné chuti i struktury jako začerstva:
- Ohřívání v mikrovlnné troubě není zrovna nejlepším řešením, protože pod poklopem zůstane strouhanka zvlhlá, bez něj zase bude maso tuhé. Přesto v ní lze ohřát řízek k vaší spokojenosti - položte ho na papírovou utěrku (vsákne vlhkost), na řízek dejte kousek másla (vytvoří krustu) a ohřejte na vyšší výkon.
- Horkovzdušná trouba je naopak velmi dobrou možností, stačí ji předehřát na 200 °C a poté na mřížku naskládat řízky určené k ohřevu. Pod mřížku nezapomeňte dát plech nebo alobal pro snadnější úklid. Do 10 minut je hotovo.
- Při ohřevu na pánvi myslete na to, že řízek byl již jednou tepelně upravován na tuku. Pokud nemáte nepřilnavou pánev, použijte jen minimální množství tuku - velmi se nám osvědčil oříšek másla.
- Kuchyňským hitem poslední doby je horkovzdušná fritéza. Do té stačí řízky vložit v jedné vrstvě (aby se dobře prohřály) a dále se orientovat podle volitelných programů fritézy. Stačí jen pár minut a řízek bude dokonale křupavý.
- Řízky se dají ohřát také na grilu. Stačí ho rozpálit na střední teplotu a ohřívat je 3 minuty z každé strany. Otázkou je, zda-li je to vhodným řešením, pokud byste gril měli roztápět jen k ohřevu několika málo řízků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost ohřevu, někdy není špatné pochutnat si na studeném řízku, vloženém mezi dva krajíce chleba.
Připravte si spolu s námi křupavé kuřecí řízky z trouby, videonávod poradí s postupem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
5 častých chyb při smažení řízků: Možná se dopouštíte chyby, ani o tom nevíte
Pánve v kuchyni: Kolik jich vlastně potřebujete a která by vám rozhodně neměla chybět?
Mletý řízek se sýrem a jogurtem: Výborný šťavnatý oběd připravíte na pánvičce i v troubě. Chutná teplý i studený
Komentáře