Jak okořenit svařené víno? K lahodné vůni svařáku postačí základní koření a citrusy
Svařené víno alias svařák je velmi oblíbený alkoholický horký nápoj, který si s chutí uvaříme především během zimních večerů. Příprava je velmi snadná a domem se po chvíli bude linout lahodná vůně vína a koření.
Aby chutnal svařák naprosto fantasticky, měli bychom vždy dbát na výběr správného druhu vína, ať už červeného či bílého. Nejčastěji sáhneme po suché či polosuché odrůdě vína. Poradíme, jaké koření chutná ve svařáku nejlépe.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak okořenit svařené víno
- Koření: Ve svařáku by neměla nikdy chybět skořice, dále také hřebíček či badyán. Méně obvyklou přísadou může být nastrouhaný muškátový oříšek, perníkové koření či vanilka.
- Citrusy: Svařené víno báječně ochutí především citrusy, sáhnout můžete po citronech a pomerančích. Citrusovou kůru můžete nastrouhat najemno nebo z ní škrabkou odkrojit větší plátky.
Pokud milujete svařené víno, zajisté si pochutnáte i na tomto voňavém punči. Videorecept vám pomůže s přípravou krok za krokem, navíc je plný chutného ovoce.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře