Jak oloupat jednoduše broskve? Vyzkoušejte tento trik, se kterým to půjde snadněji
Broskve jsou báječné sladké ovoce, které je každým milované. Obsahuje velké množství vitamínů i minerálů a konzumovat je můžeme v syrovém stavu nebo také zapečené v moučníku či zavařené v kompotu.
Broskve dokáží obohatit náš jídelníček, z přebytků úrody často vaříme marmeládu, zavařujeme je do kompotu nebo je čerstvé použijeme do moučníků či do ovocného salátu. Poradíme také, jak efektivně a rychle broskve oloupat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak oloupat broskve
Rozhodneme-li se z přebytků připravit lahodný kompot, je třeba z broskví odstranit slupku, která by v kompotu byla tuhá a chutnala nahořkle. Vyzkoušejte tento trik, se kterým vám loupání půjde od ruky:
- Broskve nejprve omyjeme vodou a nařízneme nahoře slupku do kříže.
- Nyní je zalijeme horkou vodou zhruba o teplotě 90 °C a v lázni je ponecháme asi jednu minutu, vždy podle zralosti broskví. Čím jsou zralejší, tím méně času v lázni budou potřebovat.
- Naběračkou broskve vytáhneme z hrnce, oloupeme nožíkem a vložíme je do misky se studenou vodou.
Čerstvé i kompotované ovoce lze jednoduše využít také v báječném ovocném salátu, který v letním období zasytí i osvěží. Jak zpracováváte nejčastěji broskve? Napište nám do komentáře další inspiraci.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Broskvové dobroty: Oblíbené ovoce má mnoho možností využití nejen ve sladké kuchyni
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
7 receptů s broskvemi: Dopřejte si svěží sladká jídla i moučníky s tímto skvělým ovocem
Komentáře