Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskve jsou báječné sladké ovoce, které je každým milované. Obsahuje velké množství vitamínů i minerálů a konzumovat je můžeme v syrovém stavu nebo také zapečené v moučníku či zavařené v kompotu.

Broskve dokáží obohatit náš jídelníček, z přebytků úrody často vaříme marmeládu, zavařujeme je do kompotu nebo je čerstvé použijeme do moučníků či do ovocného salátu. Poradíme také, jak efektivně a rychle broskve oloupat.

Jak oloupat broskve

Rozhodneme-li se z přebytků připravit lahodný kompot, je třeba z broskví odstranit slupku, která by v kompotu byla tuhá a chutnala nahořkle. Vyzkoušejte tento trik, se kterým vám loupání půjde od ruky:

  1. Broskve nejprve omyjeme vodou a nařízneme nahoře slupku do kříže.
  2. Nyní je zalijeme horkou vodou zhruba o teplotě 90 °C a v lázni je ponecháme asi jednu minutu, vždy podle zralosti broskví. Čím jsou zralejší, tím méně času v lázni budou potřebovat.
  3. Naběračkou broskve vytáhneme z hrnceoloupeme nožíkem a vložíme je do misky se studenou vodou.

Čerstvé i kompotované ovoce lze jednoduše využít také v báječném ovocném salátu, který v letním období zasytí i osvěží. Jak zpracováváte nejčastěji broskve? Napište nám do komentáře další inspiraci. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky