Pomelo oloupané raz dva. Jak na to se dozvíte ve videonávodu
Loupání citrusů je zdlouhavější kvůli tenkých blankám mezi jednotlivými měsíčky, které mají hořkou chuť. Oloupat větší citrus jako třeba pomelo ale nemusí být tak zdlouhavé, pokud se naučíte rychlejší způsob.
Pomelo má na svém povrchu tlustou kůru, do které často ani nejde proniknout prsty a při loupání postupovat jako při loupání pomeranče nebo mandarinky. Nejrychleji pomelo oloupete pomocí ostrého nože.
Jak oloupat pomelo
Hotovo budete mít už za pár minut.
- Pomelo omyjte a poté nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.
- Plátek prohněte a vyjměte dužninu z jednotlivých částí. Pokud kolem dužniny zůstala tenká slupka, sejměte ji.
- Po vyloupání všech částí máte připravené kousky pomela velké tak akorát do pusy.
Pomelo je zdrojem vitaminu C, a tak je skvělý pomocník v boji s nachlazením.
Komentáře