Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Udělat hladký a nadýchaný krém je pro začátečníky docela složitý úkol, který je při nezdaru může na čas odradit od dalších pokusů v kuchyni. Někdy stačí zjistit, jak nepodařený krém napravit a malér bude zažehnán.

Na krém do moučníku nebo cukroví je důležité mít všechny suroviny ve stejné (pokojové) teplotě. Dalším předpokladem je dobré vyšlehání krému. Na to je nejlepší některý elektrický nebo mechanický pomocník se šlehací metlou nebo metlami. Začátečníkům se může stát, že je výsledný krém hrudkovitý, což není žádoucí.

Jak opravit hrudkovitý krém

Není to složité. Bez šlehací metly nebo metel se ale neobejdeme.

  • Zkontrolujeme, zda příprava krému proběhla podle receptu.
  • Pudink, tvaroh apod. musíme do krému přidávat bez kousků. V krému by se nedaly rozšlehat.
  • Hrudkovitý krém propasírujeme přes husté síto, aby hrudky zůstaly mimo.
  • Misku s krémem zavěsíme nad hrnec s horkou vodou, aby se dno misky nedotýkalo hladiny.
  • Nepodařený krém nad horkou vodou malinko nahřejeme, aby mírně povolil.
  • Hned potom sejmeme a intenzivně vyšleháme dohladka.
  • Zlehka promícháme stěrkou a použijeme.
Na závěr nabízíme videorecept na přípravu lehkého krému z mascarpone a šlehačky, který se určitě podaří.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky