Jak orestovat oloupané krevety a mořské plody? Máme pro vás jednoduchý recept
Pokud se nám po dovolené u moře stýská po středomořské kuchyni, vůni smažených ryb, restovaných krevet, másla, česneku a bylinek - můžeme si připravit podobné jídlo i doma. Nebude z čerstvých surovin, ale i tak si pochutnáme.
Mořské plody známe jako směs korýšů, měkkýšů a hlavonožců - krevety, langusty, slávky a hřebenatky, kalamáry, sépie a chobotnice. Jsou to dary moře, které nemusíme čistit ani loupat - koupíme je mražené v našich obchodech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak orestovat mořské plody
Je důležité nechat plody rozmrazit a osušit papírovou utěrkou:
- Na pánvi (může být wok) rozpálíme olej a vložíme do něj stroužky nebo kousky česneku.
- Osušené mořské plody přidáme do pánve a rychle - jen po dobu několika minut - vše orestujeme.
- Přisypeme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.
- Obsah pánve prohodíme a můžeme podávat, například s bagetou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Jak uskladnit petrželovou nať. Uchovejte si zásoby petrželky na dochucování pokrmů
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Komentáře