Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak orestovat oloupané krevety a mořské plody? Máme pro vás jednoduchý recept
Zdroj: Freepik - valeria_aksakova

Pokud se nám po dovolené u moře stýská po středomořské kuchyni, vůni smažených ryb, restovaných krevet, másla, česneku a bylinek - můžeme si připravit podobné jídlo i doma. Nebude z čerstvých surovin, ale i tak si pochutnáme.

Mořské plody známe jako směs korýšů, měkkýšů a hlavonožců - krevety, langusty, slávky a hřebenatky, kalamáry, sépie a chobotnice. Jsou to dary moře, které nemusíme čistit ani loupat - koupíme je mražené v našich obchodech.

Jak orestovat mořské plody

Je důležité nechat plody rozmrazit a osušit papírovou utěrkou:

  1. Na pánvi (může být wok) rozpálíme olej a vložíme do něj stroužky nebo kousky česneku.
  2. Osušené mořské plody přidáme do pánve a rychle - jen po dobu několika minut - vše orestujeme.
  3. Přisypeme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.
  4. Obsah pánve prohodíme a můžeme podávat, například s bagetou.
Není nutné připravovat pouze směs mořských plodů - stejně se připravují samotné krevety, slávky, mušle svatého Jakuba nebo kalamáry. Kdo má rád, nechá na pánvi rozpustit kousek másla a obsah párkrát prohodí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli