Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ozdobit moučník lze různými způsoby. Mezi nejoblíbenější způsoby zdobení však bezpochyby patří čokoláda, která se hodí na různé druhy dezertů a jdou s ní vykouzlit krásné věci. Když navíc smícháte tmavou a bílou, máte luxusní dezert na stole.

Čokoláda se hodí na spoustu moučníků a řezů. Jednou z možností je polevu jen tak nalít na povrch, ale pokud si chcete se zdobením přece jen trochu vyhrát, můžete jednoduše vykouzlit oku lahodící dezert. Pojďme se společně podívat na jednoduchý návod, jehož výsledkem je krásně ozdobený moučník, a to dokonce dvěma druhy čokolád. 

Jak ozdobit řezy čokoládou

Postup není vůbec složitý:

  • Připravíme si hořkou nebo mléčnou čokoládu a menší množství bílé čokolády. Každou z nich rozpustíme ve vodní lázni. 
  • Hotový moučník polijeme hořkou/mléčnou čokoládou. Bílou čokoládu vložíme do cukrářského sáčku a kreslíme svislé čáry
  • Poté si vezmeme párátko a napříč jim protáhneme nakreslené čáry (první čára zleva, druhá zprava až nakonec). 

Tento způsob zdobení můžete využít na různé moučníky. Vyzkoušet můžete nadýchaný perník, míša řezy nebo jednoduché kávové či tvarohové moučníky

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky