Upéct beránka ve formě není nic složitého, pokud dodržíte těchto 8 rad
Těst na beránka je mnoho, to správné vybíráme podle svých schopností a také chuti strávníků. Ať už vybereme těsto kynuté, třené nebo piškotové, vždy je důležité dodržet správný postup.
Pečení vždy začíná přípravou formy. Většinou ji musíme důkladně vymazat a vysypat, aby se upečené těsto dobře vyklopilo. Také správně nastavená trouba a doba pečení jsou pro zdařilý výsledek zásadní. Pokusíme se všechny důležité podmínky shrnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak péct beránka ve formě
Když dodržíte tyto body postupu, beránek se jistě povede.
- Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme podle videa.
- Těsto připravíme podle zvoleného spolehlivého receptu.
- Těsto lijeme jen k naznačenému okraji, aby v troubě nepřeteklo.
- Naplněnou formu položíme na prázdný pečicí plech pro pozdější snazší manipulaci.
- Troubu vyhřejeme na 180 °C.
- Rošt, na který plech s formou dáme, by měl být ve spodní části trouby, aby se těsto zbarvilo i na spodku formy a rovnoměrněji peklo.
- Po 20 minutách teplotu snížíme na 150 °C a pečeme ještě alespoň 15 minut. Upečené těsto poznáme špejlí.
- Beránka ve formě, která má i záda, pečeme o 5 minut déle.
Přejeme, ať se vám pečení daří.
Komentáře