Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upéct beránka ve formě není nic složitého, pokud dodržíte těchto 8 rad
Zdroj: Toprecepty

Těst na beránka je mnoho, to správné vybíráme podle svých schopností a také chuti strávníků. Ať už vybereme těsto kynuté, třené nebo piškotové, vždy je důležité dodržet správný postup.

Pečení vždy začíná přípravou formy. Většinou ji musíme důkladně vymazat a vysypat, aby se upečené těsto dobře vyklopilo. Také správně nastavená trouba a doba pečení jsou pro zdařilý výsledek zásadní. Pokusíme se všechny důležité podmínky shrnout.

Jak péct beránka ve formě

Když dodržíte tyto body postupu, beránek se jistě povede.

  1. Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme podle videa.
  2. Těsto připravíme podle zvoleného spolehlivého receptu.
  3. Těsto lijeme jen k naznačenému okraji, aby v troubě nepřeteklo.
  4. Naplněnou formu položíme na prázdný pečicí plech pro pozdější snazší manipulaci.
  5. Troubu vyhřejeme na 180 °C.
  6. Rošt, na který plech s formou dáme, by měl být ve spodní části trouby, aby se těsto zbarvilo i na spodku formy a rovnoměrněji peklo. 
  7. Po 20 minutách teplotu snížíme na 150 °C a pečeme ještě alespoň 15 minut. Upečené těsto poznáme špejlí.
  8. Beránka ve formě, která má i záda, pečeme o 5 minut déle.

Přejeme, ať se vám pečení daří.

 

Komentáře

Další tipy a triky