Jak péct bramboráky v troubě? Budou výrazně méně tučné než při smažení na pánvi
Na bramboráky nedáme dopustit. Oblíbené bramborové placky z nastrouhaných syrových brambor krásně voní po česneku a majoránce, chutnají skvěle, jen kdyby nebyly tak mastné. Máme pro vás tipy na bramboráky pečené v troubě, které jsou mnohem méně tučné než ty z pánve.
Pečení bramboráků v troubě
Výborné bramboráky z trouby
Bramboráky v troubě můžete vyzkoušet podle našeho receptu. Potřebujete na ně brambory, vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku, třený česnek a horké mléko. Díky mléku si totiž brambory zachovají pěknou barvu.
- Brambory nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme.
- Přidáme horké mléko, vejce, mouku, pepř, sůl, voňavou majoránku a česnek. Vše dobře promícháme.
- Na plech dáme pečicí papír, který potřeme olejem.
- Lžící na něj vytvoříme placičky, bramboráky.
- Upečeme je dozlatova při teplotě 200 °C po dobu cca 20–30 minut. Během pečení bramboráky otočíme.
Přesný postup pečení bramboráků můžete zhlédnout v následujícím videu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Komentáře