Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky milují malí i velcí a o Vánocích na stole nesmí chybět. Pro jistotu tak ve většině rodin pečou hned několik várek těchto dobrot vonících po koření a medu. Kromě správné přípravy těsta je potřeba perníky také dobře upéct.

Povedlo se vám připravit chutné těsto na perníčky? Pak máte vyhráno, ale jen z poloviny. Ještě je totiž potřeba perníčky správně upéct, aby byly upečené tak akorát, jak je máme všichni rádi. A jak na to, s tím vám nyní moc rádi poradíme.

Jak péct perníčky

Perníčky je potřeba vždy vkládat do rozehřáté trouby. Tu předehřejte na 170–180 °C a vykrájené tvary v ní pečte po dobu 8–9 minut podle velikosti perníčků a vámi vybraného receptu. Od pečení neodcházejte a neustále sledujte jeho průběh.

Ať už zvolíte jakýkoliv recept, dodržujte pokyny v něm uvedené. Nejlepší recepty jsou ty léty ověřené, co tedy vyzkoušet měkké perníčky ihned k jídlu podle našeho videoreceptu? Po upečení nezapomeňte potřít perníčky rozšlehaným vejcem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky