Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky jsou cukrářské výrobky z různých druhů těst. Po upečení na kovových formičkách vznikne uprostřed dutina, kterou plníme nádivkami a krémy. Konce trubiček můžeme máčet v čokoládě, aby byly ještě chutnější.

Trubičky jsou oblíbeným cukrovím i zákuskem. Připravujeme je z listového, tvarohového, ořechového i nepečeného těsta. Na plech je klademe spojem dolů, aby se nerozlepily. Z formiček sejmeme trubičky ještě teplé a necháme je vychladnout.

Jak péct trubičky

Je 6 možností, jak trubičky vytvořit a upéct:

  1. Křehké kremrole se připravují z listového těsta. Z plátu těsta nakrájíme proužky, které namotáme na kovové trubičky tak, aby se konce těsta mírně překrývaly.
  2. Hladké trubičky se nám budou nejlépe připravovat z nakrájených čtverečků těsta. Položíme na ně trubičky, zamotáme a spoj jemně stiskneme.
  3. Atypické trubičky připravíme z koleček nebo trojúhelníků těsta, na které položíme kovové trubičky a zamotáme do ruliček. Pečeme spojem dolů.
  4. Navíjené trubičky jsou vyrobené z tenkých, ručně uválených provázků těsta, které navineme na kovové formičky jako spirálky.
  5. Trubičky bez formiček  - z těsta vykrájíme kolečka, po pár kouscích je upečeme na pečicím papíru a ještě horké je omotáme kolem držadla vařečky.
  6. Nepečené ruličky se připravují stejným způsobem - čtverečky těsta namotáme na formičky, položíme spojem dolů a necháme zaschnout, aby ztvrdly.
Před prvním použitím promneme formičky mastnýma rukama, aby se na ně těsto nelepilo. Jelikož mají kónický tvar, sejmeme upečené trubičky směrem od širšího k užšímu konci. Víte, jak připravit výborné nepečené trubičky? Podívejte se na video:

Komentáře

Další tipy a triky