Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík je vyhledávanou pochoutkou. Jak jej naporcovat a v jakých receptech nejlépe využít
Zdroj: Toprecepty.cz

Králičí maso je dietní a lehce stravitelné, ale nevýrazné. Proto ho kořeníme hlavně česnekem, kmínem, přidáváme k němu houby, kořenovou zeleninu, cibuli, uzený bůček nebo slaninu. Z bylinek se ke králičímu masu nejvíc hodí šalvěj, tymián, libeček.

Králíka upravujeme nejčastěji pečením, dušením, smažením, z kostry vaříme polévku, ale mladý králík je výborný i grilovaný nebo na rožni. Králičí játra upravujeme jen tak na cibulce nebo z nich děláme paštiku, nádivku či polévkové knedlíčky.

Jak králíka nejlépe zpracovat

Králíka dělíme na přední část, hřbet a zadní část (nohy). Přední část králíka využijeme na vývary a omáčky. Z hřbetu a vykostěných nohou jsou skvělé a křehké řízky. Maso ale musíme odblanit.

Králičí maso je jedno z nejkvalitnějších a nejzdravějších druhů. Barva je bledě růžová až bílá, má jedinečnou chuť a obsahuje minimum tuku, cholesterolu i kalorií. Poskytuje důležité vitaminy i… Podívejte se na všechny králičí maso.

 

Z hřbetu se dělají i medailonky, zadní nohy většinou pečeme. Péct můžeme králíka i v celku. Přidává se k němu tučnější maso (bůček, uzený bůček) nebo maso na stehnech a hřbetě špikujeme, protože je sušší.

Maso vykostěných králíků můžete umlít na sekanou nebo karbanátky, také lze kousky masa spolu s vepřovým naložit na domácí šunku. Velmi oblíbené jsou různé omáčky s králičím masem.

Nejlepší recepty z králičího masa

V naší databázi najdete z králičího masa mnoho skvělých receptů, které vám mohou být inspirací.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky