Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky jsou ryze českou pochoutkou, kterou připravujeme především během slavnostních událostí. Aby chlebíčky vypadaly jako z lahůdkářství, je třeba vždy uzeniny skládat do výšky, díky tomu budou vypadat efektně.

Základem každého chutného chlebíčku je především domácí pomazánka nebo také salát - bramborový či pařížský. Aby chlebíček lákal již na pohled, skládáme na něj šunku, ale i plátky sýra, ze suchého salámu zase snadno složíme růžičky.

Jak skládat šunku na chlebíčky

Podle tohoto postupu zvládnete chlebíčky obložit šunkou doslova během chviličky:
  1. Nejprve připravte veku na chlebíčky, doma upečená chutná obzvláště skvěle.
  2. Na nakrájenou veku namažte svou oblíbenou pomazánku či vlašský salát.
  3. Připravte kolečka tence nakrájené šunky, protože právě takové se lépe ohýbají a vlní. 
  4. Uchopte kolečko šunky a jednu stranu přetočte, tak aby šunka vypadala jako stočená ležatá osmička. Nyní jednu polovinu stočené šunky zastrčte pod horní část a položte na chlebíček.
  5. Nakonec zbývá ozdobit chlebíček ostatními surovinami např. vařeným vajíčkem, nakrájenou kyselou okurkou nebo sterilovanou kapií.

Chuť každého chlebíčku tkví v lahodné pomazánce. Vyzkoušejte si báječnou bramborovou pomazánku, na kterou lze spotřebovat zbylé vařené brambory. Chlebíčky zvládnete velmi rychle ozdobit šunkou s pomocí úvodního videa. 

Dobrou chuť.

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře