Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak využít alobal při pečení? Matná a lesklá strana mají odlišné vlastnosti
Zdroj: Oscar Soderlung "Unsplash"

Alobal (neboli hliníková fólie) je univerzální pomocník v každé domácnosti. Používáme jej při grilování i pečení, ale také nám slouží k balení jídla. Materiál je pevný, odolný a nepředává potravinám žádnou chuť.

Hliníková fólie je v kuchyni všestranným pomocníkem, využíváme ji často při balení a uchovávání potravin, také může nahradit pečicí papír či pokličku na pekáč. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje pečení v troubě i při grilování masa či zeleniny. Docílíme rovnoměrného propečení a šťavnatosti pokrmu.

Jak správně alobal používat?

Na alobalu si můžeme všimnout, že má jednu stranu matnou a druhou lesklou. Lesklá strana alobalu má schopnost odrážet teplo, naopak ta matná teplo propouští. Jak tyto odlišné povrchy využívat?

  • Pokud chceme, aby nám pokrm vydržel teplý, zabalíme ho tak, že nám lesklá strana zůstane na povrchu.
  • Pakliže chceme pokrm co nejrychleji upéct, alobal otáčíme matnou stranou, která propouští teplo dovnitř, směrem na povrch.
  • Chceme-li, aby se maso v pekáči již více nepropékalo, pouze prohřívalo, musíme alobal otočit lesklou stranou ven na povrch.

Podle tohoto videonávodu si můžete v alobalu připravit báječný grilovaný hermelín s marinádou. Napište nám do komentářů, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky