Jak využít alobal při pečení? Matná a lesklá strana mají odlišné vlastnosti
Alobal (neboli hliníková fólie) je univerzální pomocník v každé domácnosti. Používáme jej při grilování i pečení, ale také nám slouží k balení jídla. Materiál je pevný, odolný a nepředává potravinám žádnou chuť.
Hliníková fólie je v kuchyni všestranným pomocníkem, využíváme ji často při balení a uchovávání potravin, také může nahradit pečicí papír či pokličku na pekáč. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje pečení v troubě i při grilování masa či zeleniny. Docílíme rovnoměrného propečení a šťavnatosti pokrmu.
Mohlo by vás zajímat
Jak správně alobal používat?
Na alobalu si můžeme všimnout, že má jednu stranu matnou a druhou lesklou. Lesklá strana alobalu má schopnost odrážet teplo, naopak ta matná teplo propouští. Jak tyto odlišné povrchy využívat?
- Pokud chceme, aby nám pokrm vydržel teplý, zabalíme ho tak, že nám lesklá strana zůstane na povrchu.
- Pakliže chceme pokrm co nejrychleji upéct, alobal otáčíme matnou stranou, která propouští teplo dovnitř, směrem na povrch.
- Chceme-li, aby se maso v pekáči již více nepropékalo, pouze prohřívalo, musíme alobal otočit lesklou stranou ven na povrch.
Podle tohoto videonávodu si můžete v alobalu připravit báječný grilovaný hermelín s marinádou. Napište nám do komentářů, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
10 tipů, jak neobvykle využít v domácnosti alobal: Nabrousí nože, zažene škůdce a pomůže vyčistit plech
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře