Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banány jsou žádaným druhem ovoce, milují je děti i dospělí. Použití je snadné, můžeme si je přibalit na svačinu i konzumovat doma. Nejlepší jsou dobře vyzrálé a příjemně sladké. Koupili jste více banánů a potřebujete je brzy spotřebovat? Nabízíme vám ty nejlepší varianty jejich využití.

Není nic jednoduššího, než banány zbavit slupky a pochutnat si na nich. Pokud ale začínají rychle přezrávat a dokonce hnědnout, bude nejlepší je co nejrychleji spotřebovat. Přezrálé banány jsou lahodně sladké a dají se jednoduše zužitkovat.

Na co se hodí přezrálé banány

Máme pro vás několik tipů:

  1. Přidejte banány do misky s ochuceným tvarohem nebo jogurtem. Můžete je buď rozmačkat nebo nakrájet na plátky. Proložte jimi nejrůznější poháry, vyzkoušejte třeba banány v horké čokoládě.
  2. Ozdobte si jimi ovesnou, krupičnou nebo rýžovou kaši k snídani. Banány ji krásně ochutí, nepotřebujete žádné další sladidlo
  3. Připravte si smoothie a doplňte je vyzrálými banány. Vyzkoušejte kombinaci s jahodami, malinami, borůvkami nebo s aronií. 
  4. Zralé (ale zdravé) banány použijte na výrobu výtečné domácí zmrzliny.
  5. Pokud jste ještě neochutnali Bebe střechu, určitě ji vyzkoušejte. Je naprosto luxusní a přitom velmi jednoduchá.
  6. Přezrálé banány rozmačkejte a přidávejte do těst. Kromě toho, že částečně nahradí vejce, dají moučníkům příjemnou sladkou chuť a vláčnost. Doporučujeme kefírovku s banánem a čokoládou nebo exkluzivní banánovou bábovku či banánové sušenky.
  7. Ochutnejte banánové lívance, vafle nebo palačinky plněné banány.

Podle následujícího videa vyzkoušejte úžasný banánový chlebíček. Je hotový během chvilky a po upečení je krásně vláčný, výborně chutná namazaný marmeládou nebo arašídovým máslem.

 

Komentáře

Další tipy a triky