Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
Zdroj: Pixabay, Francisco de la Carrera

Kapary mají silnou slanou chuť a používají se na dochucování různých jídel. Výborné jsou v kombinaci se sušenými rajčaty a olivami. Do pokrmů je přidáváme až těsně před dovařením.

Kapary jsou naložená poupata středomořského keříku kapary trnité, Capparis spinosa. Keřík je poléhavý a bodlinatý. Poupátka se nakládají buď do soli nebo do vinného octa. Vysoká teplota zvyšuje jejich slanost, proto je dlouho nevaříme.

Kapary do různých jídel

Tuto pochoutku před přidáním do jídla můžeme ještě propláchnout vodou a osušit, abychom snížili její slanost. Kapary jsou typickou surovinou do jídel středomořské kuchyně, podobně jako olivy. Můžeme je přidávat do salátů, podávat k sýrům, rajčatům a těstovinám.

Kapary v cuketové směsi na topinky

Na závěr jsme pro vás vybrali názorný video-recept, podle kterého můžete uvařit ostrou cuketovou směs na topinky. Kapary se do ní skvěle hodí. O výraznou chuť pomazánky se kromě kaparů postarají chilli papričky a česnek. Pokud máte rádi pikantní jídla, mohlo by to být přesně to pravé pro vás.
Naše hospodyňky mají zajímavé nápady a recepty, jedním z nich je recept na kapary z poupátek sedmikrásek, můžete je vyzkoušet podle receptu z našeho receptáře.
A jak používáte kapary vy? Můžete nám napsat tipy do komentářů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky