Jak poznat čerstvé maso? Dávejte pozor především na vůni i barvu masa
Maso bývá součástí našeho jídelníčku už pro svůj obsah kvalitních bílkovin, bez kterých se naše tělo neobejde. Nakoupit ovšem balíček čerstvého masa není jen tak - měli bychom vždy důkladně kontrolovat jeho obsah. Poradíme, jak poznat čerstvé maso.
Kvalitu masa zajistíme především správným skladováním a teplotou, která brání bakteriím v rozkladných procesech. Při teplotě v lednici kolem 5 °C vydrží maso zhruba 3 dny, doporučujeme ho ovšem spotřebovat nejlépe do druhého dne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznat čerstvý kus masa
Abychom měli zajištěnou naprostou čerstvost masa, nakupujeme ideálně od lokálních dodavatelů, řezníků či farmářů. Jak tedy poznat čerstvý kus?
- Čerstvé maso má sytou červenou či růžovou barvu, nikoli bledou s otlačeninami.
- Povrch masa má být vždy suchý, v žádném případě by neměl být lepivý.
- V místě řezu je maso lesklé, s jemným tukovým mramorováním.
- Kazící se maso poznáme jednoduše především podle zápachu a mazlavého povrchu.
Maso
Maso patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější, zároveň je nejkontroverznější potravinou vůbec. Jeho konzumace provází lidstvo od doby kamenné a vždy byla nedílnou součástí naší potravy. Tepelná… Podívejte se na všechny maso.
Maso nakupujeme vždy s rozmyslem, abychom je stihli zpracovat. K prodloužení trvanlivosti často maso nakládáme do marinád. Pojďte si jednu z výtečných marinád připravit na kuřecí špízy se zeleninou.
Komentáře