Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak poznat čerstvé maso? Dávejte pozor především na vůni i barvu masa
Zdroj: Freepik - Freepik

Maso bývá součástí našeho jídelníčku už pro svůj obsah kvalitních bílkovin, bez kterých se naše tělo neobejde. Nakoupit ovšem balíček čerstvého masa není jen tak - měli bychom vždy důkladně kontrolovat jeho obsah. Poradíme, jak poznat čerstvé maso.

Kvalitu masa zajistíme především správným skladováním a teplotou, která brání bakteriím v rozkladných procesech. Při teplotě v lednici kolem 5 °C vydrží maso zhruba 3 dny, doporučujeme ho ovšem spotřebovat nejlépe do druhého dne.

Jak poznat čerstvý kus masa

Abychom měli zajištěnou naprostou čerstvost masa, nakupujeme ideálně od lokálních dodavatelů, řezníků či farmářů. Jak tedy poznat čerstvý kus?

Maso

Maso patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější, zároveň je nejkontroverznější potravinou vůbec. Jeho konzumace provází lidstvo od doby kamenné a vždy byla nedílnou součástí naší potravy. Tepelná… Podívejte se na všechny maso.

Maso nakupujeme vždy s rozmyslem, abychom je stihli zpracovat. K prodloužení trvanlivosti často maso nakládáme do marinád. Pojďte si jednu z výtečných marinád připravit na kuřecí špízy se zeleninou.

Přejeme dobrou chuť.
 

 

Komentáře

Další tipy a triky