Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak poznat hotové křížaly? Poctivou kontrolou prodloužíte jejich trvanlivost
Zdroj: Freepik, azerbaijan_stockers

Jablka zpracováváme mnoha způsoby. Sušení křížal je pak skvělou možností, když není místa nazbyt a přesto chceme jablka zužitkovat. Poradíme vám, jak poznat, že jsou křížaly hotové - tedy správně usušené.

Křížaly jsou oblíbeným mlsáním především našich nejmenších. I přes usušení si totiž zachovávají lahodnou jablečnou chuť a složení je jasné - 100 % jablek. Během jejich přípravy je však nesmírně důležité poznat, kdy jsou dostatečně usušené.

Jak poznat hotové křížaly

Hotové a zcela usušené křížaly poznáte snadno - jsou suché, šustí, ohýbají se (až lámou) a v žádném případě z nich nevytéká šťáva. Obecně se doporučuje doba sušení 7–9  hodin, kdy po uplynulé době jsou již téměř s jistotou suché.

Ať už křížaly sušíte v troubě či v sušičce ovoce, jejich kontrola je nezbytnou součástí přípravy. Pokud by nebyly dostatečně suché, brzy by zplesnivěly a vaše snaha by tak přišla vniveč. Z čerstvých jablek si můžete upéct výtečné cukrářské jablečné řezy:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky