Jak poznat hotové křížaly? Poctivou kontrolou prodloužíte jejich trvanlivost
Jablka zpracováváme mnoha způsoby. Sušení křížal je pak skvělou možností, když není místa nazbyt a přesto chceme jablka zužitkovat. Poradíme vám, jak poznat, že jsou křížaly hotové - tedy správně usušené.
Křížaly jsou oblíbeným mlsáním především našich nejmenších. I přes usušení si totiž zachovávají lahodnou jablečnou chuť a složení je jasné - 100 % jablek. Během jejich přípravy je však nesmírně důležité poznat, kdy jsou dostatečně usušené.
Mohlo by vás zajímat
Jak poznat hotové křížaly
Hotové a zcela usušené křížaly poznáte snadno - jsou suché, šustí, ohýbají se (až lámou) a v žádném případě z nich nevytéká šťáva. Obecně se doporučuje doba sušení 7–9 hodin, kdy po uplynulé době jsou již téměř s jistotou suché.
Ať už křížaly sušíte v troubě či v sušičce ovoce, jejich kontrola je nezbytnou součástí přípravy. Pokud by nebyly dostatečně suché, brzy by zplesnivěly a vaše snaha by tak přišla vniveč. Z čerstvých jablek si můžete upéct výtečné cukrářské jablečné řezy:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 7 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Komentáře