Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásy jsou častou pochutinou u spousty českých obyvatel. Chutnat může dokonale opečená na grilu nebo i jednoduše ohřátá ve vodě. Přestože jsou klobásy oblíbené, mnoho z nás nepozná klobásu správně ohřátou.

Každý z nás si jednou za čas z obliby a pro chuť ohřeje voňavou klobásu. Můžeme si je také doma vyrobit svépomocí a poté vyudit v domácí udírně. Teplým letním večerem se pak často line známá vůně uzeného masa či klobásy.

Jak poznáme ohřátou klobásu

Voňavou klobásu snadno ohřejeme buď na grilu, na ohni nebo jednoduše doma na sporáku v hrnci s vodou. Jak tedy poznat, kdy je klobása dokonale připravená v případě ohřevu ve vodě?

  1. Ohřátou klobásu poznáme velmi jednoduše - jakmile začne plavat na hladině, necháme ji minutku nadnášet a poté ji vytáhneme a naservírujeme.
  2. Druhou možností je také stopovat přesný čas ohřevu. Klobásu vložíme do vlažné vody, zahřejeme pod bod varu a 5–7 minut ji povařujeme na mírném stupni podle velikosti klobásky.

Klobása chutná báječně také jako chuťovka nakrájená na kolečka. Podle tohoto videoreceptu si můžete vyzkoušet klobásová kolečka na těstíčku, zapečená se sýrem. Získáte tak velmi rychlé občerstvení pro přátele k pivu či vínu.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie